Суспільство (відео)

Імбірний чай та часник: чернігівські лікарі поділились антивірусними рецептами (Відео)

Перше осіннє похолодання в Чернігові вже починає вкладати на лікарняні ліжка чернігівців, які не встигли збагнути, що літо минуло.

«Почалась осінь, час вірусних інфекцій. Для людей зі зниженим імунітетом достатньо невеликого вітерцю, переохолодження ніг – і це викликає ослаблення організму, вірусні інфекції», — Наталія Шиліна, лікар-терапевт.

Тому ЧЕline завітав в гості до чернігівських терапевтів, котрі поділились найпростішими порадами, як залишитись на ногах на початок сезону гострих респіраторних захворювань. Перше – вдягатись по погоді. Це буде корисно в боротьбі не лише проти вірусів.

«Дуже боляче дивитись на молодих дівчат, які в майбутньому стануть матерями, а зараз, у холодну погоду, ходять із голими попереками та голими животами. Це призводить до загострень захворювань нирок», — Наталія Шиліна, лікар-терапевтю

Далі прості, але ефективні поради. Правильне харчування, бажано чотириразове. Обов’язково додавати до раціону вітаміни, зокрема корисними в цей період будуть продукти, що містять багато вітаміну С – лимон, апельсин, ківі, гранати.

«Крім того, з народної медицини широко застосовується часник. Бажано щовечора з’їдати один зубець часнику. Це призводить до зменшення вірусних інфекцій. Ще ми часто рекомендуємо імбирний чай. Тобто зранку встали, зробили зарядку та випили склянку імбирного чаю. Що це таке. 10 грамів імбиру залити кип’ятком, почекати, коли він охолоне, й додати чайну ложку меду», — Наталія Шиліна, лікар-терапевт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед сіверян найпоширеніші хвороби органів дихання

Щодо, так би мовити, народної медицини, то вона в кожного індивідуальна. Про неї і розповіли чернігівці.

— Обов’язково вакцину. А зараз пити чай із коренем імбиру.

— Спортом займаюсь.

— Миюся в холодній воді, коли гарячу відключають.

— Чебрець п’ю, м’яту, калину, липу.

— Любити треба ближнього.

Важливо, щоб не захворіти, уникати стресів і перенавантажень. Мати повноцінний сон. Більше бувати на свіжому повітрі, особливо перед сном. Вересень, жовтень – час, коли варто після консультацій із лікарем проводити вакцинацію проти грипу. Одразу після неї важливо не захворіти.

«Щоб допомогло щеплення, потрібен час, десь два тижні, щоб сформувався імунітет», — Наталія Шиліна, лікар-терапевт.

Уже під час самої епідемії вірусів рекомендують аромотерапію, провітрювання та вологі прибирання квартири. Після громадського транспорту, спілкування в колективах – мити руки. Як бачимо, правила досить прості, тому вибір – хворіти чи бути здоровим – залежить від кожного з нас.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button