Суспільство (відео)

У селі на Чернігівщині переполох – у місцевій водоймі бачили крокодила (Відео)

«Звичайне озеро в одному з населених пунктів Чернігівщини, рекреаційна перлина для місцевого населення, справжня природна окраса села. Утім, це лише на перший погляд. Адже якщо зануритися в його історію глибше, можна дізнатися, що насправді його води приховують у собі смертельну небезпеку. За словами місцевих, зовсім недавно тут бачили справжнього крокодила», — Таліна Тарасенко – журналіст.

«Ніби плив ось туди, по річці. У нас же річка звідси і в Стару Десну, а потім Стара Десна знову в Десну.І віриться, і не віриться», — Михайло Зінченко – місцевий житель.

На власні очі смертоносного «сусіда» побачив житель населеного пункту Карпилівка, що на на Козелеччині, Олександр Хоменко. Він традиційно рибалив на одній із місцевих водойм, аж раптом помітив нетиповий рух у воді, який одразу зафільмував на камеру свого мобільного телефона.

Після цього чоловік розмістив відео на своїй сторінці в одній із соціальних мереж. Кадри, на яких буцімто однією з водойм села пропливає крокодил, швидко розлетілися серед місцевих жителів і спричинили чималий резонанс. Тут його бачили або хоча б чули про нього всі: від найстарших до наймолодших.

Утім, навіть попри зафільмовану ймовірність присутності у водоймі смертельно небезпечної рептилії, далеко не всі місцеві жителі вірять у те, що об’єкт на відео є справжнім крокодилом.

«Ну, відео то записали, але це може бути добрий монтаж чи якась палиця», — Ірина Прохоренко – місцева жителька.

Більше того, місцеві зазначають, що на якісь суттєві докази існування в тутешніх водоймах справжнього крокодила вони не натрапляли.

«Ну, це неправда. Тут плавали люди спокійно і у мене є собака, то вона тут теж плавала. Бабуся говорила, що якби тут були крокодили, вона не попливла б», — Ірина Прохоренко – місцева жителька.

«Тут лебеді плавали, 9 штук, я так думаю, що жодного крокодила не було. Якби тут був крокодил, то лебеді не плавали б – він їх з’їв би», — Вероніка Музиченко – місцева жителька.

Та водночас неможливо відкидати і факт, який зафільмував місцевий житель Олександр Хоменко, адже на відео чітко видно: у воді дійсно щось пливе, і це «щось» цілком можна ідентифікувати як крокодила. Утім, на думку місцевих жителів, Олександр міг просто обізнатися, недогледіти і таким чином сприйняти, наприклад, видру за смертоносного крокодила.

На думку фахівця з герпетології (науки про плазунів та амфібій) Оксани Ткаченко, не варто повністю відкидати можливість перебування у місцевій водоймі смертоносного хижака. Це цілком реальна ситуація.

«Справа в тому, що люди інколи вчиняють дуже необачно, коли заводять таких тварин. Вони можуть їх навіть контрабандою перевезти дуже маленькими. Спершу вони можуть забезпечити їм зручні умови для життя, поки вони маленькі. Потім тварина росте. Зрозуміло, що це завдає незручності для людей, тому що треба краще годувати, більше приміщення, потрібна водойма, потрібен суходіл. Нічого не залишається людям, а їм важко це робити, і вони тоді можуть відпускати їх на волю», — Оксана Ткаченко – кандидат біологічних наук.

За словами кандидата біологічних наук Оксани Ткаченко, якщо цей крокодил дійсно існував і його хтось усе-таки випустив у відкриту водойму, такий вчинок можна класифікувати як жорстоке поводження з тваринами – із настанням зимових холодів рептилія загине.

«Поки тепло в нас, вони можуть жити, годуватися самостійно і триматися, а коли настануть холоди, настане зима, він просто загине», — Оксана Ткаченко – кандидат біологічних наук.

За декілька хвилин, проведених на березі водойми, нам не вдалося ні побачити, ні почути вже міфічного карпилівського крокодила. Чи існує він насправді? Можливо, з часом це з’ясується.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button