Суспільство (відео)

У якісному стратегічному плані розвитку Чернігова зацікавлені одиниці (Відео)

У Чернігові триває процес створення стратегії розвитку міста до 2021 року.

«Це дуже великий фундаментальний документ, він має 2 частини : 1 – концептуальне бачення , 2 – коли це бачення распаковується на план заходів з прив’язкою до управлінь і до показників ефективності», — член виконкому чернігівської міської ради Тетяна Бойко.

9 грудня робоча группа обговорювала розвиток туристичного  напрямку. Щоправда, найактуальніша тема для нашого міста не викликала ажіотажу ні серед чернігівців, ні серед представників влади.

«Ті, кого ми обов’язково запрошуємо – депутати або начальники профільних управлінь , запрошували всіх, прийшли ті, кому дійсно цікаво», — член виконкому чернігівської міської ради Тетяна Бойко.

Перед робочою группою стояло завдання окреслити місію та візію Чернігова.

«Місія міста полягає в популяризації давньоруської культури – цей прошарок сильний в Україні і ніяке інше не може цим похвалитись», — заступник міського голови Ольга Хоніч.

«Треба заявити про Чернігів у всіх можливих напрямках , на національні канали, масштабно», — головний спеціаліст відділу туризму управління культури та туризму міської ради Олена Костирко.

Учасники обговорення також виділили найпроблемніші пункти, які заважають нашому місту набути звання туристичної куточка України .

Недорозвиненість  інфраструктурних об’єктів туристичних, відсутність інформації про можливості міста. Це пов’язано з низькою поінформованістю населення україни про наше місто.

До слабких сторін Чернігова вписали і погане транспортне сполучення з іншими містами, низьку активність громади та влади у туристичному розвитку Черінгва. Усі напрацювання розгляне комісія, яка займається створенням стратегічного розвитку міста. Після цього документ мають затвердити на грудневій сесії.

Ще статті по темі

Back to top button