Суспільство (відео)

Учні та педагоги Козелецької ЗОШ зняли реаліті про шкільне життя (Відео)

Креативні вчителі та учні Козелецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 взяли участь у Всеукраїнському проєкті «Шкільне reality 2».

Як повідомили у Козелецькій селищній раді, ідея проєкту полягає в тому, щоб зняти серіал, у якому головними акторами виступатимуть реальні вчителі та школярі.

«Шкільне reality 2» реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Для участі в цьому етапі зйомок відібрали 50 команд зі шкіл у різних куточках України. Сюди потрапив і козелецький навчальний заклад.

«Шляхом жеребкування з 10 тем нам випала тема «Психологія в світі: відчувати та емпатувати. Ми пройшли онлайн-курс, розроблений у межах проєкту, після чого отримали набір техніки «Серія в коробці» для реалізації проєктних завдань. Набір ми мали передати наступній команді для зйомки серії і він же став головним призом у нашому марафоні», – зазначила педагог-організатор Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Марія Крокос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Голос колегіуму»: чернігівські школярі створюють власні випуски новини

Діти зняли серію про будні своєї школи через історію головної героїні Ірини, якій довелося вперше спробувати себе в ролі учителя.

Окрім цього, команда учнів і педагогів опорного закладу Козелецької ОТГ стала переможцем у номінації «Найкраща серія в одній з 10 фокус-тем».

Сценарій, монтаж і режисуру здійснювали самі учні школи. Вони пройшли базове навчання з відеозйомки та монтажу, акторського мистецтва, отримали менторську підтримку від професійних відеографів.

Також козелецька школа отримала спеціалізовану техніку від засновників проєкту для подальшої реалізації медійних ініціатив. Тепер навчальний заклад має фотоапарат Panasonic Lumix, студійні стійку та штатив, мікрофон, LED освітлювач та інше обладнання для професійної зйомки.

Мета цього конкурсу полягала в розкритті творчого потенціалу учасників та популяризації використання медіаматеріалів в освітньому процесі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button