Суспільство (відео)

Український телевізійний сигнал витісняє російський на прикордонні Чернігівщини (Відео)

Український телевізійний сигнал витісняє російський на території Чернігівського прикордоння – про це під час брифінгу в Чернігівській ОВА повідомила регіональна представниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення у Чернігівській області Ірина Сенченко.

Нагадаємо, влітку в 2023 році на прикордонні Чернігівщині в тестовому режимі розпочала роботу загальнонаціональна цифрова багатоканальна мережа – Мультиплекс MX-7, основним завдання якої стало розширення покриття сигналу українського телебачення в регіоні та протидія інформаційній пропаганді ворога завдяки більшій кількості передавальних станцій і кращим енергетичним характеристикам.

«У 2022 році в межах однієї з урядових програм було ухвалено рішення про закупівлю та встановлення на території області чотирьох додаткових телекомунікаційних веж. Рік тому на брифінгу ми згадували, що триває встановлення цих веж у трьох прикордонних громадах, де з нуля встановлювали телекомунікаційні об’єкти, одна з веж була встановлена в південно-центральній частині області на вже наявній станції»,- Валерій Сорокін – заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської ОДА. 

За словами Ірини Сенченко, наразі право на мовлення отримали 7 суб’єктів медіа: «СОЛАР МЕДІА» , «Ми – Україна», «РАДА», «Уніан-2», «ВІЖН 2+2», «ВІЖН 3» та «СВІТЛО». Двом компаніям було відмовлено.

«Якщо ми говоримо безпосередньо про те, що бачать жителі, коли ловлять МХ-7, це: «1+1», «СВІТЛО», «СОНЦЕ», «АРМІЯ ТБ», що працює відповідно до тимчасового дозволу, «Ми – Україна», «ПЕРШИЙ», «РАДА», «Суспільне. Культура»,- Ірина Сенченко – регіональна представниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медзаклади Чернігівщини потребують працівників

Регіональна представниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення у Чернігівській області Ірина Сенченко під час брифінгу повідомила, що зараз на території Чернігівського прикордоння тривають відповідні моніторинги, вони наочно зможуть підтвердити покращення ситуації та витіснення російського телевізійного сигналу українським.

«Якщо говорити про заміри і прикордонний моніторинг здійснений, до прикладу, в серпні та у вересні минулого року, коли вже було тестове мовлення, то хочу сказати, що дійсно мережа впоралась із цим завданням, навіть за відгуками населення, яке там проживає.

Ті, хто мав дуже багато проблем з прийомом сигналу цифрового, зараз його піймали»,- Ірина Сенченко – регіональна представниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення у Чернігівській області.

За словами старости прикордонного Тур’янського старостинського округу Олександра Артюшенка, наразі неможливо відмоніторити ситуацію в усіх населених пунктах прикордоння, утім, ті, в яких залишаються люди, повідомляють про посилення українського телевізійного сигналу.

«Після деокупації, коли наша область була вже деокупована, в нас дуже гостро стояло це питання, особливо в Єліному, бо там російське телебачення витіснило зовсім українське, не було жодного ні інтернет-зв’язку, ні телебачення.

На сьогодні в цьому населеному пункті Єліне живуть дві людини, то в них потреби в телебаченні немає, їм зараз не дуже до телебачення.

Трошки ближче – населений пункт Млинок, там, на щастя, люди мають українське телебачення»,- Олександр Артюшенко – староста Тур’янського старостинського округу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button