Суспільство (відео)

Унікальні художні роботи чернігівської майстрині: виставка «Про земне» (Відео)

Графіка, акварельні картини та скульптурні твори в техніці декоративно-прикладного мистецтва – у Чернігівському музеї-заповіднику М. Коцюбинського відкрилася виставка «Про земне» чернігівської художниці Наталії Вострикової. Про свою творчість і символізм назви виставки розповіла авторка художніх робіт.

«Вона уособлює коріння нашої нації, що несе і дає силу в майбутнє України. Вона проходить таку метаморфозу від суто естетичного споглядання форм предметних до більш філософського розуміння того, що відбувається в теперішній час», — Наталія Вострикова, художниця.

На виставці представлені 32 роботи мисткині, створені протягом 16 років. Це вже друга персональна виставка чернігівської художниці. Захопилася малюванням Наталія Вострикова ще в дитинстві, а пізніше це заняття стало її професією.

«У мене вийшло так, що серед усього різноманіття я вибрала саме малювання. Можливо, через те, що в мене було більше успіхів у цьому напрямі. Поступово розвивалося і вдосконалювалося це вміння», — Наталія Вострикова, художниця.

«Усі ці роботи народжувалися на наших очах у центрі народної творчості, то це вдвічі приємніше бачити їх на виставці, тому що в експозиції художні твори, на них можна дивитися зовсім по-іншому, ніж у майстерні. Роботи, як і в композиційному, так і в кольоровому вирішенні дуже потужні», — Надія Заваліна, директор Обласного центру народної творчості.

Переглянути виставку в музеї можна протягом місяця.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button