Суспільство (відео)

«Urban talks 2.0»: у Чернігові відбулася зустріч-обговорення проєктів із розвитку міста (Відео)

«Велосипедна мрія Чернігова», перший у місці велосипедний парклет і концепція розвитку «Чернігів – стійке місто» – усе це проєкти міських активістів, про які чув мало не кожен чернігівець. Утім, як багато ми знаємо про їхню користь для міста та найголовніше – про їх втілення? Аби про актуальні проєкти розвитку Чернігова дізналися якомога більше містян, відбулася чергова зустріч-обговорення «Urban talks 2.0».

«Це презентація проєктів розвитку та обговорення, що були напрацьовані нашими громадськими активістами, громадськими організаціями, партнерами в співпраці з Чернігівською міською радою», — начальник відділу міжнародних відносин та інвестицій ЧМР Наталія Хольченкова.

«Будуть представлені: оновлена концепція розвитку міста «Чернігів – стійке місто»; цікавинкою буде презентація проєкту реконструкції вулиці Шевченка від фінської архітекторки Анастасії Пілман.

Також буде представлена концепція велоруху та презентація першого в місті велосипедного парклету», — начальник відділу міжнародних відносин та інвестицій ЧМР Наталія Хольченкова.

Над кожним проєктом, що був представлений та обговорений на зустрічі, активісти міста працюють тривалий час. Більшість із них виходить на завершальний етап підготовки і вже найближчим часом розпочнеться їх втілення.

«Більше року ми працюємо над концепцією розвитку Чернігова «Стійке місто». Сьогодні (за можливості вирізати на монтажі «сьогодні») Представлю статус роботи, конкретні проєкти, над якими працюємо, і моя колега розкаже про пропрацювання однієї з ключових артерій міста – вулиці Шевченка», — комунікаційна менеджерка Студії живої архітектури та дизайну «Yakusha» Олена Власюк.

«Чернігів – місто для людей» – гасло міських активістів, які розробляють свої проєкти та втілюють їх у життя, аби з кожним днем наше місто ставало дедалі зручнішим і новітнішим. Подібні ж заходи дають змогу розказати про їх користь якомога більшій кількості місцевих і налагодити необхідні взаємозв’язки.

«Участь людей зростає, зацікавленість людей у комфортному місті зростає, і не завжди в чиновників є розуміння, як це все зробити в межах чинного законодавства, тому такі заходи потрібні, аби ми розуміли, як одне одному допомогти, і спільну мету на краще місто виконували», — голова ГО «Еко місто» Сергій Безбородько.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button