Суспільство (відео)

Посол Італії в Чернігові: італійці назвали найкраще в українському місті (Відео)

Отак Чернігівська обласна бібліотека імені Короленка зустрічала Давіде Ла Чечіліа, посла Італії в Україні. Перед цим Надзвичайний І Повноважний Посол зустрічався з керівництвом області. Чиновники ж продовжували сипати компліментами і під час культурної програми візиту.

«Підтвердженням високого рівня довіри у відносинах між Україною та Італією», — Юлія Свириденко, заступник голови Чернігівської ОДА.

Сюди ж посол завітав на презентацію малюнків чернігівських дітей.

«Це малюнки дітей, які побували на оздоровленні в Італії. І вони намалювали свої враження. Ця виставка вже експонувалась в Італії й у нашому консульстві», — Інна Аліференко, директор Чернігівської обласної бібліотеки ім. Короленка.

«І мені дуже приємно, що вони відтворили всі свої відчуття в малюнках, які ми сьогодні демонструємо», — Давіде Ла Чечіліа, Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні.

Найкращі роботи поїдуть до Києва. Італійці високо оцінили щирість і професіоналізм дитячих малюнків. Адже юні художники, багато з яких є сиротами, вкладали свою душу, щоб показати найяскравіші сторінки своїх італійських вражень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носівську ОТГ відвідала американська сенаторка

«Багато дітей, які не мають своєї родини. Цей фонд дав їм можливість відчути себе в колі сімї, отримати нові враження, побачити багато нового», — Дарина Кондратенко, учасниця виставки малюнків про Італію.

Самі італійці, які прибули до нашого міста великою делегацією, захоплювались нашими весняними краєвидами і сказали, що найбільше їх вразило в Чернігові.

«Він дуже зелений, багато пам’ятників і дуже приємні люди», — Джанкарло Каваллі, президент Асоціації «Жест для них», займається прийомом українських дітей в Італії.

Загалом, за словами італійської сторони, за час існування благодійної співпраці в сонячній Італії на оздоровленні побували близько двох із половиною тисяч чернігівських дітей.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Дійсно, окрім краєвидів у Чернігові нема на що дивитися. Хіба що на тупе, злодійкувате керівництво.

Back to top button