Суспільство (відео)

«Усиновлення – це любов назавжди»: Чернігів долучився до загальнонаціонального флешмобу (Відео)

Флешмоб у стінах Молодіжного театру на не зовсім театральну тематику: його учасники й організатори – це дітки, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в Чернігівському центрі соціально-психологічної реабілітації.

«Давайте встанемо, вставайте, щось зробимо з дітками разом, я це роблю щодня».

Флешмобом Чернігів долучився до Всеукраїнської акції «Усиновлення – це любов назавжди» і привітав батьків-опікунів, піклувальників і прийомних батьків із Днем усиновлення. Просто на святі організатори діляться щасливими історіями вихованців центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміливі та сердечні: в Чернігові привітали батьків, які опікуються нерідними дітками

«От саме цю Діаночку сьогодні забирає прийомна сімя, яка стоїть отам за камерами. У них є хор, вона буде розвиватися вокально. Дуже вам дякую».

На Чернігівщині з числа дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування 95% живуть у прийомних родинах. Це понад 1800 дітей. Але ще сотня діток поки що перебуває в інтернатних закладах і шукає родину.

«Мета флешмобу – подякувати опікунам і вселити в серця діточок надію, що їх рано чи пізно усиновлять, що для кожної дитинки знайдеться крило дорослої людини і кожна дитина має право на гідне життя», — зазначає Діана Третякова – педагог Центру соціально-психологічної реабілітації, організатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурс-фестиваль «Таланти багатодітної родини» визначив кращих

На флешмобі здійснилася мрія ще двох діток – братика і сестрички з Чернігова. Сьогодні Аня і Вова, яких колись покинула мама, їдуть до нової – в Седневі на них чекають прийомні батьки.

«Ми думали, що нас ніхто не забере, але у цю мить приїхала родина і захотіла нас забрати, ми дуже цьому раді і дякуємо Богу, що  він нас почув», — говорить Аня – вихованка Центру соціально-психологічної реабілітації.   

Усім присутнім у залі прийомним батькам дітки роздали серця, а потім усі разом наклеїли їх на символічну повітряну кулю – як символ єднання родини.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button