Суспільство (відео)

Сміливі та сердечні: в Чернігові привітали батьків, які опікуються нерідними дітками (Відео)

«І мама обійме мене за плечі, і я відчую всю її любов».

30 прийомних батьків і стільки ж щемливих історій про те, як нерідним діткам бабусі та дідусі, дяді і тьоті, і просто чужі люди замінили найрідніших – маму і тата. У Молодіжному театрі їх об’єднало свято – День усиновлення, що в Україні відзначається 30 вересня.

«У нашому краї проживають люди з доброю душею і чуйним серцем, люди, які не можуть залишитися осторонь чужого горя».

Це початок історії про прийомну родину Олександра Кириленка з Носівки. 11 років тому сім’я несподівано поповнилась сестричками – Настею і Юлею.

«Одній було 11 місяців, другій – три роки. Ми з дружиною подивилися одне на одного і вирішили: там, де п’ятеро, там і семеро, яка різниця, скільки варити їсти», — розповідає Олександр Кириленко – прийомний тато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині батько-одинак отримав почесну нагороду за виховання двох дітей

Дружина Олександра Тетяна народила йому п’ятьох власних дітей, дві прийомні дівчинки з’явилися в родині через перипетії долі. Їхня мати – племінниця подружжя – трагічно загинула.

«Вони знають, що в них нема мами, нас називають мамою і татом, ми дуже щасливі. І дуже раді, і будемо робити все для того, щоб ці діти були тільки в радості та в щасті», — говорить Олександр Кириленко – прийомний тато.

В Україні ухвалена Національна стратегія, що передбачає скасування інтернатної системи. Держава вважає, що в будинках сімейного типу дітки більше отримуватимуть батьківської любові. На Чернігівщині вже створено 200 прийомних сімей і це лише початок, запевняє під час зустрічі із прийомними батьками заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

«Ми на сьогодні працюємо, щоб було більше прийомних сімей, щоб створювалися дитячі будинки сімейного типу. Я дуже дякую вам усім. Я щиро переконана в тому, що на сьогодні ми можемо охопити всіх без винятку дітей сім’ями, сімейними формами виховання», — наголошує Наталія Романова – заступник голови Чернігівської ОДА.

Очільники області подякували присутнім у залі усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам за гарний досвід виховання нерідних діток, який вони передаватимуть новим прийомним родинам, а також вручили нагрудні знаки, грамоти та подяки.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button