Суспільство (відео)

В армію «забиратимуть» із 18 років: у Чернігові стартує призовна кампанія (Відео)

Військовий комісар Чернігівщини чекає і вірить у повернення призову з 18-ти років. Про це він заявив під час брифінгу стосовно осінньої призовної кампанії. Мовляв, реалізувати це був готовий попередній головнокомандувач.

«Можливо, врахують побажання та виконають вимоги Конституції України, і ми будемо призивати з 18 років. І під час минулого призову ми з погодження командування і батьків осіб із 18 років призивали», — Олександр Криворучко, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату.

Загалом цьогорічний призов показує тенденцію до зменшення кількості призовників. В армії роблять ставку на контрактників.

«Призов або осіння кампанія 2019 року починається з 1 жовтня. Згідно з планами, на Чернігівську область має бути призвано 461 військовослужбовця», — Олександр  Криворучко, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент присвоїв почесне найменування чернігівській військовій частині

Олександр Криворучко запевнив: жоден призовник до зони військових дій на Донбас не поїде. Усі будуть розподілені по чотирьох військових структурах.

«До Збройних сил України – 250 осіб, до Національної гвардії – 133 особи. Служба транспорту – 39. Прикордонна служба – 39 осіб», — Олександр  Криворучко, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату.

За словами військового комісара, служити тепер краще – деякі соціальні пільги, 3800 гривень на картку кожному призовнику, щомісячно 300-400 гривень «кишенькових», повне утримання тощо. Окремо зупинився на харчуванні.

«Надається 3-4 перші страви, 3-4 другі страви. Такі екзотичні можливості, що я у своєму житті не зустрічав. Дають ківі, банани. З одного боку, приємно, а з другого – він удома такої екзотики не отримає, то чому б і не служити», —Олександр Криворучко, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату.

Загалом триватиме призов до 11 грудня. Всі, хто ухилятиметься від повісток, спершу отримають адмінпокарання, далі кримінальне – до двох років в’язниці.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button