Суспільство (відео)

В ОДА подякували ліквідаторам Чорнобильської трагедії (Відео)

Історія нашого народу налічує чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 14 грудня, коли в Україні традиційно вшановують ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Шану героям висловлювали сьогодні і в облдержадміністрації.

– Усе далі в історію відходять ті місяці 1986 року, упродовж яких завдяки героїзму та мужності ліквідаторів вдалося приборкати одну з найбільших аварій – аварію на Чорнобильській АЕС.

На відстані цих років усе більше розуміємо, від якої страшної біди було врятовано країну та й всю Європу загалом. Чи не найгіркіший присмак чорнобильського неба відчули на собі ліквідатори аварії та потерпілі від неї на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці розповідатимуть про пережиту трагедію в спеціальному культурно-інформаційному центрі

Дякую всім, хто брав участь у подоланні наслідків аварії. Всім, хто опікується ліквідаторами, і, перш за все, громадським організаціям, які у співпраці з органами виконавчої влади допомагають вирішувати проблеми чорнобильців, — зазначив голова облдержадміністрації Олександр Мисник та вручив ліквідаторам та представникам громадських організацій почесні відзнаки.

Довідково: На сьогодні в області проживає майже 72 тисячі громадян, постраждалих від трагедії на ЧАЕС, з них 8,8 тисячі —  ліквідатори, серед яких 2,4 тисячі — особи з інвалідністю.

Зі словами вдячності до зібрання звернулися голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко.

Вклонився побратимам й голова обласної Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України Анатолій Лігун.

— На жаль, 60 відсотків ліквідаторів уже пішли в небуття. Ті, які сьогодні ще живі, борються з недугами. Однак, не опускають руки і займають активну громадську позицію. Зокрема ведуть просвітницьку роботу. У допомогу став обласний чорнобильський культурно-інформаційний центр, який спільними зусиллями з владою відкрили минулоріч, — зауважив ліквідатор.

Заходи продовжилися на Алеї героїв, де в знак пошани поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» та вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Куликівці проблемну багатоповерхівку заселяють сироти, АТОшники та чорнобильці

За мужність, самовідданість та високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, активну громадську діяльність орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено:

КУЧЕРЯВОГО Віталія Яковича

— члена ради Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля

За мужність і самовідданість, проявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

ВОЛОКУШИНА
Михайла Дмитровича

— члена Ради, голову Сновської районної організації Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

ДУДКО
Ірину Єгорівну

— члена Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

 

КОЛЕДУ
Світлану Олексіївну

— члена ревізійної комісії Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

РОМАНЕНКА
Віктора Феодосійовича

— заступника голови Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, голову Чернігівської міської організації.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

АВРАМОВУ
Юрію Олександровичу

— члену Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

ЄРМОЛЕНКУ
Віктору Григоровичу

— заступнику голови Сновської районної організації Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

КОТЕНКУ
Петру Івановичу

— члену Бахмацької районної організації Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

НІТЧЕНКУ
Миколі Миколайовичу

— члену Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

САМОЙЛЕНКУ
Валентину Сергійовичу

— члену Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button