Суспільство (відео)

Вакцинація від коронавірусу, організація навчання в школах і підготовка до Водохреща: ранкова нарада в мера (Відео)

Уперше за весь період епідемії коронавірусу показник захворюваності в Чернігові нижчий ніж середній по Україні та області. Про це говорили під час наради у муніципалітеті. Наразі зменшується кількість виявлених випадків. Госпіталізовано 187 осіб.

«На 11-те число 81 пацієнт перебуває на кисневій підтримці. Троє пацієнтів на ШВЛ. Тобто протягом останніх трьох тижнів ситуація залишається стабільною», — Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

Ольга Малець також повідомила, що наразі Україна веде перемовини щодо постачання вакцини за механізмом COVAX. Щодо самих препаратів, то офіційної інформації наразі немає. Однак до України можуть завезти AstraZeneca, Moderna та BioNTech. Терміни вакцинації також невідомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді розповіли про початок навчального процесу

«По Україні визначені ті групи цільові, які будуть вакцинуватися. Розроблена дорожня карта. Буквально вчора я її отримала. Там прописані всі наші кроки щодо підготовки до вакцинації. Визначено 4 етапи вакцинації, щоденні навантаження в межах 100 на день. Це проходитиме в стаціонарних пунктах. Усього по регіону п’ять мобільних бригад буде створено», — Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

Говорили і про те, що від початку тижня школи відновили роботу повністю в дистанційному режимі. Освітяни Чернігова готуються до відновлення навчального процесу у звичайному режимі вже після завершення локдауну.

«Першу зміну навчання початкова школа починатиме як завжди. Іншого ми організувати не можемо. Це повязано з організацією харчування. 5-11 будуть зміщені в часі. Не буде одночасного початку в усіх закладах. До прикладу, 5-11 класи – на 9-ту годину. Це буде індивідуально для кожного закладу, залежно від кількості кабінетів», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові оновлять зелені насадження

Цього року в Чернігові знесуть 306 дерев. Замість них обіцяють висадити 790 нових. На нараді зазначили, що на їх зростання знадобиться орієнтовно сім років. Озеленення розпочнуть із таких вулиць.

«Хлібопекарська, Шевченка, Полуботка, Князя Чорного, Коцюбинського, Магістрацька та Кирпоноса», — Артем Стах, начальник КП «Зеленбуд».

Обговорили і те, що під час святкування Водохреща за безпекою на воді стежитимуть рятувальники та водолази на «Золотому пляжі» та біля бази відпочинку «Динамо». Однак цього року не встановлюватимуть мобільні пункти обігріву.

«Кухонь армійських, які чаї надавали, теж не буде. Будуть виставлені намети, де можна надати медичну допомогу в разі переохолодження, або водолазам обігрітися, бо вони стоятимуть упродовж усього дня у воді», — Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ЧМР.

Окрім цього, на нараді обговорили збитки в роботі постачальників комунальних послуг, передачу у приватну власність приміщень і підготовку до можливого погіршення погодних умов.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button