Суспільство (відео)

Американські традиції в Чернігові: як містяни долучаються до International Book Giving Day (Відео)

14 лютого – це свято не тільки всіх закоханих, а й любителів літератури. Саме цього дня відзначають День дарування книжок. 9 років тому його започаткувала американка Еммі Бродмур. Уже кілька років до світової традиції долучаються і чернігівські бібліотеки.

«Кілька років проводимо цю акцію. Минулого року вона була. Досить багато книжок нам подарували. Цього року в нас презентував свою книжку науковець Віктор Моренець. Він подарував нам велику добірку книжок з історії, краєзнавства. Також художню літературу», — Олена Терещенко, бібліотекар сектору соціокультурної діяльності бібліотеки ім. М. Коцюбинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старовинні видання й оригінальні автографи: «скарби» з фондів уже доступні всім чернігівцям (Відео)

«Також хотів подарувати кілька часописів «Прилуки фортеця», у виданні яких я також брав участь. А ще Микола Міхновський, який видав частину своїх віршів», — Віктор Моренець, науковець.

Книги вже почали оформлювати і невдовзі вони з´являться у фондах бібліотеки. Окрім цього, бібліотека отримала книжку науковця з Ніжина під назвою «Микола Гоголь і Україна».

«Це також таке енциклопедичне видання, що розповідає про звязки Миколи Гоголя з Україною та Ніжином. І пересічні чернігівці також приносять літературу. Фінансування незначне, і дійсно це можливість поповнити новою літературою фонди. А для чернігівців це – привернення уваги до читання, адже дехто думає, що взагалі ніхто не читає і ці книжки нікому не потрібні. То потрібні», — Олена Терещенко, бібліотекар сектору соціокультурної діяльності бібліотеки ім. М. Коцюбинського.

Та у фонди бібліотеки приймають не всі книжки. Література обов´язково має бути українською мовою і нова, тобто видана не більше, ніж 10 років тому. Також у бібліотеці Коцюбинського діє буккросинг. Тут чернігівці діляться будь-якою літературою та беруть почитати книжки, принесені іншими.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button