Суспільство (відео)

«Вангування» від чернігівських синоптиків (Відео)

Цьогорічна зима відзначилась своєю непередбачуваністю і по-справжньому зимовою погодою. Чого ж чекати  надалі чернігівцям — готуватися до весни чи до ще одного температурного кризу з позначкою мінус, ми поцікавились в обласних метеорологів.

 Найближчі два тижні сильних морозів не буде. А з 18-го, 19-го лютого температура може стати плюсовою. А поки що морози коливатимуться вночі від мінус 5 до 10 градусів. Можливо, 10-15 градусів морозу інколи. А вдень від 2 до 5 морозу», — завідувач сектору метеопрогнозу Чернігівського центру гідрометеорології Ігор Гльоза.

Після 18-го лютого Чернігівщину чекають атлантичні теплі повітряні маси, які можуть принести температуру до плюс 5 градусів. На довгострокові прогнози синоптики не наважились, проте припустили, що сильних морозів ми вже не відчуємо.

«Мінус 15 – це ще не сильні морози, вони досить реальні.  А 20-25 градусів малоймовірні. Скоріш за все, це був останній сильний холод», —  завідувач сектору метеопрогнозу Чернігівського центру гідрометеорології Ігор Гльоза.

Цьогорічна зима, порівняно з минулим роком, була з великою кількістю опадів, більш низькими температурами та їх різкими перепадами. Можливою причиною нестабільності погоди, як припустили синоптики, може бути глобальне потепління і вплив людини на природу.

Ще статті по темі

Back to top button