Суспільство (відео)

Велопатруль Чернігова: функції, роль і результати роботи (Відео)

Велопатруль у Чернігові з’явився ще у 2020 році, з початком повномасштабної війни його робота була призупинена з метою безпеки. Проте цього року в серпні їхню роботу відновили. 12 екіпажів поліцейських на велосипедах патрулювали містом, аби забезпечувати порядок. Проте зараз на вулицях Чернігова таких патрулів ми вже не зустрічаємо. Чому припинили роботу та яка специфіка роботи велопатрулів, нам розповіла речниця патрульної поліції в Чернігівській області Руслана Железняк.

«Цьогорічний сезон велопатруля тривав орієнтовно місяць. Їхні функціональні обов’язки не відрізняються від обов’язків інших патрульних. Це опрацювання викликів, що надійшли на лінію 102, це контроль за контролем дорожнього руху та громадським порядком і допомога людям у разі їх необхідності. Відрізняється тільки територія обслуговування. Це парки, сквери, історичні пам’ятки міста та місця, де не може проїхати автомобіль. Велопатруль у цих випадках більш мобільний», — Руслана Железняк, речниця патрульної поліції в Чернігівській області.

Велопатруль зупинив свою роботу через несприятливі умови, похолодання, що зумовили зменшення кількості людей на вулицях. Хоча сезон велопатрулювання тривав незначний проміжок часу, проте порушників виявили безліч.

«За цей сезон велопатруль виніс приблизно 600 адміністративних матеріалів. Виявив два випадки підробки документів у водіїв і притягнув одного водія до адміністративної адміністрації за керування у стані сп’яніння», — Руслана Железняк, речниця патрульної поліції в Чернігівській області.

Велопатрулі повернуться на вулиці міста вже наступного року за сприятливих погодних умов.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button