Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніСуспільство (відео)

Вибори в громадах ще не почалися, а кандидати вже агітують (Відео)

На Чернігівщині вже через місяць – 11 і 18 грудня відбудуться вибори голів і депутатів в 11-х об’єднаних громадах. Аби процес підготовки та проведення виборчих перегонів пройшов без ускладнень, в обласній раді під час спільного засідання постійних комісій обласної ради депутати разом із головами рад, де невдовзі проходитимуть вибори, обговорили найактуальніші питання.

«Проведення виборів покаже зрілість наших громад на існування в 2017 році. Якщо не буде бюджету – куди будуть люди іти? До вас, до тих голів, яких оберуть. Я думаю, що все буде гаразд, але готуватись треба до найгіршого», — заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Вибори  проходитимуть швидко, невеликий термін і для реєстрації кандидатів на посади.

« У тих громадах, де вибори відбуватимуться 11 грудня, строк подачі документів із 7-16 листопада включно. Там, де 18 грудня, – аналогічно, на тиждень усе зсувається», — керівник виконавчої дирекції Чернігівського Регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад  Ірина Грозенко.

Документи тільки почали приймати, та вже зараз можна складати акти про порушення виборчого законодавства в тих населених пунктах, де проходитимуть вибори, каже Ірина Грозенко.

«Кандидати, які йдуть від партій, вирішили, що їм вже все можна і можна агітувати. Йдуть у кожний двір, попри те, що вони не зареєстровані як кандидати .Згідно із законом про місцеві вибори, агітація дозволена з 3-го дня після реєстрації кандидата», — керівник виконавчої дирекції Чернігівського Регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад  Ірина Грозенко.

Усі учасники засідання отримали практичні посібники з матеріалами, що мають допомогти у створені громади. Власним децентралізаційним досвідом поділилась голова Парафіївської об’єднаної громади Валентина Карпенко.

«Я, наприклад, перед 25 жовтня, коли були вибори, обдзвонила всіх голів тих сільських рад, які об’єднувалися. Вони повідомили своїх працівників, що ті можуть бути вивільнені або ж зміняться умови праці», — голова Парафіївської об’єднаної територіальної громади Валентина Карпенко.

Наприкінці зустрічі Ірина Грозенко наголосила на тому, що виконавча дирекція Асоціації сільських і селищних рад та депутати обласної ради постійно на зв’язку та завжди готові надати підтримку та необхідні консультації всім, хто взявся за об’єднання громад.

Ще статті по темі

Back to top button