Суспільство (відео)

Від щирого серця: в Чернігові діти виготовили талісмани для військових (Відео)

14 жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць, таку дату вибрали не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а ще у 1999 році встановлений і День українського козацтва. З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Чернігівський обласний молодіжний центр також вирішив долучитися до святкування та символічно цього дня разом із дітками тут виготовили обереги для військових.

«На честь свята Захисників України ми з дітьми ліпимо обереги для наших воїнів. Діти самі вибирають, що вони ліпитимуть. Дуже символічно, що це ліплять саме діти, бо вони це роблять від щирого серця. Після того як діти зліплять, вони можуть прийти на наступне заняття та розфарбувати. Або ж хто має бажання, можуть забрати додому і там розфарбувати, а потім принести до нас. І з волонтерами ми відправляємо це на фронт», — Валерія Башлай, фахівець відділу інформаційного забезпечення та культурно-масової роботи.

Тож ми розпитали малечу, які саме обереги вирішили робити.

Кирило вирішив виготовити корабель, каже, що він допоможе Військово-морським силам.

Анна вибрала патріотичний оберег.

Творчі заняття з дітьми в молодіжному центрі відбуваються безкоштовно, в межах програми СпівДія. Діти. Тож такі заходи тут проводять регулярно, стежити за анонсами можна на Facebook-сторінці Чернігівського обласного молодіжного центру, а також залишити там свою заявку на участь.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button