Суспільство (відео)

Від Тарновського до Коцюбинського: в Чернігові тестували пізнавальний квест для школярів (Відео)

Невеличкий інструктаж.

Та два капітани вже набирають собі команди для участі в історико-літературному квесті. Розподіл учасників – це вже своєрідне завдання.

«Це буде якраз команда. В кого опинилися оці фрагменти в руках, то це буде одна команда. Інша збирає іншу картинку. Я люблю такі квести. Так більше дізнаєшся і про історію, і про літературну спадщину, бо наша Чернігівщина неймовірна. А тоді вже можна буде й учнів приводити»,- Катерина Мозгова, вчитель історії дистанційної школи Redfox Homeschool.

Українська історія та література. Як у Чернігові поєдналися дві навчальні дисципліни, побачили зо два десятки вчителів міських шкіл.

«Ідея квесту полягає в тому, щоб об´єднати дві дисципліни – це історію та літературу саме нашого міста. В неформальній обстановці показати учням, що можна вивчати разом і історію, і літературу. Це буде цікаво»,- Анжела Садовська, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників ЧМР.

«Це була моя ідея, але мені захотілося попрацювати з нашими колегами. Таких загальних проєктів, що об’єднували б кілька установ, у Чернігові не було. Ми сьогодні робимо квест, розраховуємо взагалі для старшокласників, студентів. Хочемо акцентувати, що не тільки в інтернеті буває віртуальне щастя, а в нашому місті такі люди жили, писали. Нам хотілося підкреслити цим квестом, що місто того варте, щоб дослідити його з іншого боку»,- Олена Трухан, старший науковий співробітник Чернігівського обласного історичного музею ім. В. Тарновського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонтні роботи по вулиці Святомиколаївській у Чернігові продовжуються (Фото)

«Коли історичний музей запропонував нам цей квест, ми вхопилися одразу. Хотілося б, щоб учні не тільки за партами матеріал вивчали, а щоб вони в такій ігровій формі для себе щось брали нове, щоб їм було просто цікавіше»,- Олена Сазонова, заввідділу науково-освітньої роботи Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського.

Першопрохідцями стали самі викладачі цих предметів і педагоги-організатори.

«Як Центр розвитку педагогічних працівників хочемо звернути увагу педагогів на стан педагога, тобто на гуманістичну педагогіку. Оскільки нам важливий стан педагога, у якому він приходить у школу і дає цю інформацію. Розповідає з емоціями чи просто дає фактаж, який дітям нецікавий»,- Анжела Садовська, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників ЧМР.

Спершу учасників квесту чекала інформативна екскурсія в історичному музеї. Далі вирушили перевіряти свої знання на маршруті квесту. Наприклад, мали відповісти, якій справі хотів присвятити себе Леонід Глібов.

«Це вулиця Шосейна. Сьогодні це проспект Миру. На моїй станції йдеться про об’єкти, яких сьогодні немає. Будинок Глібова, який було знищено у 41-му і другий об’єкт – це готель «Царград». Я знайшла фотографії цих об´єктів 100 років тому. Тут зупинявся і Тарас Шевченко, і Микола Гоголь. Ми не можемо не говорити про готель «Царград»,- Олена Сазонова, заввідділу науково-освітньої роботи Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського.

Або перевірити знання про князя Ігоря.

«Нам зачитували цитати зі «Слова о полку Ігоревім». Далі мандруємо на другу базу. Це в нас колегіум. А що там нас чекає, ми ще не знаємо»,- Наталія Кривенок, педагог-організатор ЗОШ №33.

Знаходити наступну локацію також потрібно за підказками. Усі завдання складені в рамках шкільної програми. Звершили квест чаюванням. Тут педагоги змогли поділитися враженнями та внести свої пропозиції, аби він був максимально цікавим і пізнавальним для дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button