Суспільство (відео)

Від занепаду до успішної діяльності – історія створення місцевої пожежної команди села Козацьке (Відео)

Замість очікування допомоги від інших – власними силами створити місцеву пожежну команду, аби почуватися в безпеці могли жителі рідного населеного пункту та сусідніх громад. Такий шлях вибрали для себе представники села Козацьке, що на Чернігівщині.

«Пожежні частини в селах занепадали, колись вони були по населених пунктах, а потім почався їхній занепад, їх ніхто не хотів утримувати і вони не були потрібні»,- Сергій Чубовський – місцевий житель.

Та коли з’явилася можливість оновити та запустити в роботу пожежну частину в селі Козацьке, створивши на її базі місцеву пожежну команду з пожежників-добровольців керівництво 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Бобровиця, представники самоврядування району та підприємець об’єднались, аби в кооперації поділити обов’язки та розпочати підготовку до відкриття осередку безпеки.

«Попередньо ми працювали над тим, щоб набрати команду, яка налічує 8 людей. Вони пройшли навчання в місті Чернігів. Міська рада оплатила навчання. Також почало роботу ТОВ «Козацьке» з відновлення приміщення, і на 15 червня 2018 року ми вийшли на фінішну пряму та відкрили це відділення пожежної команди»,- Сергій Циба – заступник міського голови Бобровицької ТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошуково-рятувальні операції у центрі Чернігова завершено (Відео)

До відкриття місцевої пожежної дільниці в разі надходження виклику до віддалених населених пунктів виїжджав черговий пожежно-рятувальний підрозділ із Бобровиці. Утім, у боротьбі з вогнем кожна хвилина може стати вирішальною, тож коли була створена місцева пожежна бригада, яка за лічені хвилини здатна дістатися до місця надзвичайної ситуації, робота рятувальників стала результативнішою.

«Наша команда, Козацька, обслуговує практично весь цей район громади, до якого входять до 20 населених пунктів, також команда виїжджає за потреби до сусідньої громади – Новобасанської»,- Сергій Циба – заступник міського голови Бобровицької ТГ.

«Пожежна команда за цей рік виїжджала на пожежі житлових будинків орієнтовно до 10 разів. Завдяки сумлінній і вмілій праці та пройденому командою навчанню, на сьогодні на пожежах жертв не було. Також не було знищених повністю будинків і подальшого поширення полум’я»,- Юрій Курило – начальник 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Бобровиця.

Цілодобово на чергуванні в місцевій частині перебувають двоє пожежників-добровольців, є один автомобіль. Так для місцевого населення забезпечують належний рівень безпеки.

«Люди захищені. Люди знають: якщо виникне потреба, вони в курсі, куди треба звернутися, і хлопці виїжджають за першої потреби, хоч би що це було і хоч би в чому полягала проблема»,- Сергій Чубовський – місцевий житель.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button