Суспільство (відео)

Відома письменниця Люко Дашвар уперше відвідала Чернігів (Відео)

Чернігів уперше відвідала відома українська письменниця, сценаристка Люко Дашвар. Письменниця приїхала до міста на запрошення БФ «Синій птах», що згуртувала навколо себе сильних духом жінок, які, попри перешкоди, допомагали і допомагають нашим військовим.

«Я сама величезна шанувальниця творчості Люко Дашвар. Я перечитала всі її книжки. Можу сказати, що після кожної її книжки мені потрібен десь місяць відпочинку, бо жодна інша вже не заходить, уже не так її сприймаєш. І щоразу я чекаю її нових книжок, як і всі, хто тут сьогодні зібрався. Це все наші відвідувачі», — Наталія Тягнирядно, журналістка, волонтерка.

Книги Люко Дашвар вражають своєю реалістичністю. Завдяки роботі журналісткою авторка відкрила для себе багато цікавих знайомств, які згодом лягли в основу її сюжетів. У книжках Люко Дашвар також згадується Чернігівщина.

«У мене книга «Покров» починається зі смерті чернігівського полковника козацького. І Чернігівщина дуже часто згадується в моїх книжках», — Люко Дашвар, письменниця.

Люко Дашвар поділилась своїми враженнями після невеличкої прогулянки Черніговом.

«Ми приїхали буквально незадовго до початку зустрічі, тому я тільки встигла подивитись історичну частину міста та підійшла до театру. Тому що для мене чернігівський театр – особливий, бо тут, до речі, йшла вистава за моєю книжкою», — Люко Дашвар, письменниця.

Кілька років тому в Чернігівському обласному музично-драматичному театрі відбулася вистава за книжкою Люко Дашвар «Мати все». Сьогодні на зустрічі з письменницею актори Молодіжного театру зіграли уривок із книжки «Молоко з кров’ю».

Зараз письменниця працює над новою книжкою, але подробиці нового проєкту будуть пізніше. Як зазначила Люко Дашвар, ще рано говорити про це, бо сюжет ще обдумується. Можливо, в новому творі також буде згадано Чернігів.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button