Суспільство (відео)

Відомі терміни та кількість строковиків весняного призову у Чернігові (Відео)

150 строковиків – саме стільки чернігівців віком від 20 до 27 років навесні планують відправити до армії. У військкоматі озвучили і терміни призову. Він розпочнеться 1 квітня і триватиме до кінця травня. Втім, робота вже кипить, переконують військові.

— Вже здійснюється відбір юнаків, деякі добровільно прибувають, проходять медичну комісію і вже в очікуванні призову на строкову військову службу, — Сергій Москалець, військовий комісар Чернігівського об’єднаного міського військового комісаріату.

Через півроку призовники матимуть право перейти зі строкової на контрактну службу.

До того ж Міністерство оборони цього річ збільшило контрактникам грошове забезпечення.

— Збільшена премія для тих військовослужбовців які проходять службу на бойових посадах – командири танків, розвідники, командири бойових машин і також наказом Міністра оборони збільшено грошове забезпечення тим, хто перебуває в зоні АТО з 4 тисяч до 6  — це перша лінія , і друга лінія  — з 1200 до 2400 гривень, — Сергій Москалець, військовий комісар Чернігівського об’єднаного міського військового комісаріату.

Бойові спеціальності атовців оцінюють вже у понад 10 тисяч гривень в залежності від посади, яку обіймає військовослужбовець.

Ще статті по темі

Back to top button