Суспільство (відео)

Відпочинок на льоду: ДСНС нагадує про зимову небезпеку (Відео)

Морозних днів від початку 2023 року було доволі багато, тож на водоймах Чернігова тривалий час зберігається крижана ковдра, що приваблює як дорослих, так і дітей під час активного відпочинку. Утім, через коливання денних і нічних температур вона є доволі крихтою, а подекуди є й проталини. Фахівці Головного управління ДСНС у Чернігівській області вкотре вийшли в рейд для спілкування з чернігівцями, аби нагадати їм важливі правила, що допоможуть уберегти життя.

«Для запобігання трагічним випадкам на кризі сьогодні рятувальники Головного управління ДСНС в області здійснили профілактичний рейд у місті Чернігові. Пересічним громадянам, які відпочивали біля водойм, довели основні правила безпечної поведінки. Також нагадали про заборону виходити на тонку кригу, а під час спілкування з батьками було наголошено на тому, що категорично заборонено відпускати дітей на кригу», — Ніна Луценко, речниця Головного управління ДСНС у Чернігівській області.

Для захисту свого життя та здоров’я необхідно знати та дотримуватися таких правил перебування на льоду:

На водоймах безпечним вважається лід (за температури повітря нижче 0):

— для одного пішохода – завтовшки не менше як 7 см;

— для групи людей – завтовшки не менше як 15 см;

— для масового катання на ковзанах – завтовшки не менше як 25 см.

Забороняється виходити на тонкий лід. Міцність льоду перевіряють товстою палицею, вдаряючи нею (2-3 рази в одне і те саме місце) якнайдалі від себе. Категорично забороняється випробовувати міцність льоду ударами ніг. Якщо лід недостатньо міцний, треба припинити рух і повертатися назад своїми слідами. Небезпечні місця на льоду переважно темніші за інші, небезпечний лід – каламутний, малопрозорий і білий. Дуже небезпечно виходити на лід у нічний час. Забороняється самостійно виходити на лід або кататися на льоду дітям без нагляду дорослих.

Будьте обережні! Ваша безпека у ваших руках!

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button