Суспільство (відео)

Відзнаку «Місто-герой України» передали до історичного музею Чернігова (Відео)

Відзнаку «Місто-герой України», яку 3 квітня під час візиту на Чернігівщину вручив Президент України Володимир Зеленський, передали на тимчасове зберігання до Чернігівського історичного музею ім. Тарновського. У майбутньому, відповідно до положення, відзнака займе своє почесне місце в будівлі міської ради на прапорі Чернігова. Зараз же кожен чернігівець зможе на власні очі побачити нагороду за свої героїзм і патріотизм, виявлені під час відсічі збройної агресії росії, у виставковій залі історичного музею.

«Ми будемо визначатися в подальшому, де саме зможемо представити на огляд для чернігівців і гостей нашого міста цю відзнаку», — Сергій Лаєвський – директор обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського.

Під час активних бойових дій на території області чернігівці пережили жахи ворожого терору та, попри все, вистояли. І своїм сталевим подвигом заявили на весь світ: Чернігів – місто-герой. Місто Героїв.

«Це – відзнака всіх мешканців міста Чернігова, і кожен повинен її побачити, кожен має відчути, що завдяки йому наше місто вистояло. Стійкість тих людей, які разом із військовими переживали навалу, дійсно героїчна. Тому кожен має право бачити її, доторкнутися до неї і відчути, що він також герой із міста-героя», — Дмитро Брижинський – голова Чернігівської міської військової адміністрації.

Сьогодні кожен українець – творець історії. Лише від нас самих залежить, яким буде наше майбутнє. І усвідомлюючи це, кожен із нас має докладати максимальних зусиль задля нашої Перемоги. Адже Україна – країна-герой. Країна Героїв.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button