Суспільство (відео)

Вісім громад Чернігівщини візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті підтримки сімейного патронату (Відео)

На Чернігівщині стартував загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Його головна мета – популяризувати послугу та збільшити чисельність патронатних сімей в області.

У межах проєкту були відібрані вісім громад, із якими буде укладено меморандум про допомогу громадам у втіленні в життя розвитку патронату в громадах,- Юлія Харченко – регіональний координатор проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».

До липня 2025 року громади-учасниці отримуватимуть матеріалу, інформаційну та консультаційну підтримку. Експерти проводитимуть навчання підвищення професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей, фахівців із соціальної роботи психологів, членів дисциплінарних команд.

Дуже важливим є те, що цей проєкт підтримуватиме не лише сім’ї патронатного вихователя, а й сім’ї, які вже взяли на виховання дітей, а також багатодітні родини, аби зменшити можливість кризових ситуацій і потрапляння дітей в інтернатні установи,- Людмила Зеленько – начальник служби у справах дітей Чернігівської ОДА.

На сьогодні в Чернігівській області працюють 15 патронатних сімей, які надають професійний догляд, виховання та реабілітацію дітям, котрі тимчасово не можуть проживати у своїх родинах.

Алла Авер’янова – патронатний вихователь. 26 квітня її патронатна родина відзначатиме свій шостий день народження, за цей час вони подарували своє родинне тепло 22 діткам.

Кожна дитина – окремий світ, різні історії, які передували появі цих дітей у нашому будинку, це зміна нас разом із цими дітьми. Головне – це зміна нас, разом із цими дітьми, які до нас потрапляють,- Алла Авер’янова – патронатний вихователь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЦУ чи УПЦ: куди чернігівці цього року підуть освячувати паски (Відео)

Подібні проєкти, ділиться Алла Авер’янова, – це важливий крок у розвитку інституту патронатного виховання, адже таким чином родини, які виявляють бажання долучитися до допомоги дітям, котрі цього потребують, отримують необхідну підтримку та менторство.

Коли ти контактуєш з людьми, які переймаються тією ж проблемою, що й ти, коли ти отримуєш новий досвід, нові знання – це дуже важливо,- Алла Авер’янова – патронатний вихователь.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button