Суспільство (відео)

Виїхати з країни та краще майбутнє: які бажання охоплюють чернігівців після виборів (Відео)

21 липня Україна обирала Верховну Раду. За даними ЦВК, наразі опрацьовано 96% протоколів. У більшості регіонів переможцем перегонів стала партія «Слуга народу», аналогічно проголосувала й Чернігівщина. Тому вже можна говорити про новий склад парламенту та робити певні прогнози на майбутнє. Жителі обласного центру поділилися своїми думками з приводу результатів виборів і розповіли про сподівання на майбутнє.

Задоволений виборами. Змінилася влада. Дай Боже, щоб вони почали виконувати те, що обіцяли. Щоб усе змінилося, щоб перестали красти, щоб люди відчули різницю між тим, що є, і тим, що буде.

-Дуже сподіваюсь, що все зміниться, життєвий рівень, пенсії, зарплати, це зрозуміло. Ну, загалом, щоб усе для народу було.

— Дуже добре, що у Зеленського буде 253 мандати в Думі. Хотілось би, щоб він припинив цю війну та зрештою зайнявся Україною, якою за 28 років незалежності ніхто не хотів займатися.

— Може, й зміниться щось. На краще. І в пенсіях, і в зарплатах. Це насамперед для молоді, робота для молоді.

-За молоду партію і молодим дорога. Ми дуже задоволені, обговорюємо з подругою наші вибори. Ми віримо їм і все буде добре. Ми їм бажаємо усього найкращого. Це молода програма. І ми говорили, що правильно, що вони не відкривали своїх таємниць. Вони зараз усе відкриють і все буде добре.

— З надією дивимось у майбутнє. Сподіваємось, що все буде добре в Україні. Буде мир, буде добро. Буде Україна наша багата і люди будуть жити в достатку. Все буде добре.

— Перш за все корупції щоб не було. Щоб не було скандалів оцих, розкрадання не було армії.

— Очікую, як виїхати з країни. Не влаштовує щонайменше те, що «Опозиційний блок» взагалі буде в Раді. І ще трошки насторожує, що в наших людей у голові якась каша. В країні війна, а каші дедалі більше.

-Люди нехай самі вирішують Самі вибирали, нехай самі вирішують. Хотілося б, щоб було краще, а там – як буде.

— Та ще нічого не ясно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко розповів, чи відбудуться позачергові місцеві вибори в Чернігові

— Все залежить від держави. Ну, якщо Зеленський прийшов, от його партія прийшла, я так чув. Ну, думаю, щось зміниться.

— Очікую миру в країні, спокою, щоб життя налагодилося. А більше нічого мені не треба. Щоб діти могли спокійно розвиватися, вчитися. Результати наче непогані, а там як життя покаже.

— Будемо результати дивитися, як рік мине. Зараз побачимо, як парламент Зеленському допоможе. Звісно, задоволений. А як далі буде – побачимо.

Отже, очікування у людей найрізноманітніші, проте більшість сподівається на краще майбутнє. Загалом на Чернігівщині проголосували майже 444 тисячі виборців. Явка ж становила 54,8%, що стало найбільшим показником серед усіх регіонів України.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button