Суспільство (відео)

Воскова міль, перга та інше: ліки з вулика, що допомагають боротися з важкими хворобами (Відео)

Сергій Ященко – спадковий бджоляр. Він займається продуктами бджільництва. Каже, що всього їх налічується 11. Окрім усім відомих меду, прополісу та воску, ще є бджолина отрута, бджолине обніжжя, перга, маточне молочко та інші. Саме ці продукти неабияк допомагають організму людини. Сергій Михайлович стверджує, що продукти бджільництва мають високу біологічну активність і дають можливість поліпшити стан здоров´я. Лікують навіть тяжкі хвороби. Наприклад, бджолина отрута діє на ендокринну систему, за її допомогою можна регулювати тиск. Її використовують для лікування псоріазу. Вона навіть допомагає відновитися після радіаційного опромінення. Користь має і воскова міль.

«Воскова міль – це паразит, який живе у вуликах і їсть старі стільники. Він завдає дуже великої шкоди для бджільництва. Якщо сімя сильна, то вона побореться з восковою міллю. Якщо сімя слаба, то паразит може зовсім знищити бджолину сімю. На основі воскової молі можна приготувати дуже сильні препарати», — Сергій Ященко, бджоляр.

Бджоляр каже, що люди давно використовували цього паразита. Сергій Ященко вивчає багато наукової літератури. Він каже, що науковці підтвердили цілющі властивості цієї молі в лікуванні туберкульозу, застарілих бронхітів, бронхітів з астматичним компонентом, запалення легенів. Також вона позитивно впливає на серцево-судинну систему. Зокрема знижує холестерин і навіть допомагає запобігти рубцям після інфаркту міокарду. Сергій Михайлович пояснює, що раніше робив настій на личинках воскової молі. Потім рецепт змінив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині вшанували видатного українського бджоляра

«Крім самих личинок, виявився дуже цінним продукт життєдіяльності воскової молі. Він має ще більший ефект у лікуванні. Я роблю суміш і називаю її бальзамом воскової молі. Це спиртовий розчин, настоянка на личинках воскової молі та з додаванням незначної кількості прополісу», — Сергій Ященко, бджоляр.

Цей продукт має виражені імунностимулюючі властивості. Пропивати його потрібно двічі на рік, курс вживання – місяць, навесні і восени. Таким чином можна захистити себе від застуд і грипу.

«Якщо йдеться про лікування, то тут треба використовувати базове лікування плюс воскова міль», — Сергій Ященко, бджоляр.

Маточне молочко діє на всі системи організму. Регулює тиск, зміцнює серцево-судинну систему. Його використовують для лікування шлунково-кишкового тракту. Позитивно діє на статеву систему, як чоловіків, так і жінок. За однією з гіпотез, його можна навіть використовувати для лікування онкології. Трутневий гомогенат – це вичавка личинок трутня на певній стадії розвитку, разом із трутневим молочком. Він має свої унікальні властивості та дещо відрізняється від маточного молочка.

«Є одним із народних засобів вирішення проблеми безпліддя пар, що пов’язана з малорухомістю й неактивністю сперматозоїдів у чоловіків», — Сергій Ященко, бджоляр.

Бджолине обніжжя дуже схоже за властивостями на пергу, яку ще називають бджолиний хліб. Перга має імунні властивості, багата на вітаміни А і Е. Підвищує гемоглобін, зміцнює судини, відновлює мікрофлору кишечника після, наприклад, отруєнь. Прополіс, який бджоли виготовляють, збираючи смолисті виділення з листя дерев і додаючи до них виділення своїх слинних залоз, також є цінним для організму людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Травник, медичний представник, бджоляр і банщик: усі «професії» Олександра Хорошка

«Прополіс підвищує імунітет, позитивно діє на серцево-судинну систему, оскільки у своєму складі має велику кількість флавоноїдів, що зміцнюють судини. Дуже використовується при гастритах, виразці шлунка, дванадцятиперстної кишки. Останні дослідження підтверджують, що прополіс пригнічує ріст новоутворень. Я всім рекомендую після 45 років приймати хоча б спиртовий прополіс 15-20 крапель тричі на день. У мене є знайомі, які позбулися хвороб за допомогою прополісу», — Сергій Ященко, бджоляр.

На основі прополісу Сергій Ященко робить льодяники за спеціальним рецептом. Вони активно діють на верхні дихальні шляхи, ротову порожнину, зміцнюють захист організму. Виготовляє дуже корисний мед із прополісом. Чоловік робить медові напої за старовинними рецептами, відомими ще з часів Київської Русі.

«Люди не знали процесу бродіння. Але знали, що якщо взяти мед та змішати його з водою, залити у велику бочку, закопати в землю на кілька років, то там щось дуже цікаве відбувалося. І ось коли Олег громив хозарів, то відкопували ту бочку і смакував весь Київ. Так і роблю зараз медові вина, медовухи», — Сергій Ященко, бджоляр.

Також чоловік виготовляє медове пиво.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button