Суспільство (відео)

Поетеса і автор терміна «Небесна Сотня» куховарить у Чернігівській глибинці (Відео)

Уся країна знає термін «Небесна сотня», що закарбувався в свідомості кожного, як одна з найболючіших сторінок нашої історії. Але мало хто знає, як і завдяки кому він виник. Його автор – Тетяна Домашенко, народна поетеса, яку ми випадково зустріли в Любечі Ріпкинського району.

«Це було 21-го на Майдані в 2014-му році. Коли несли перших загиблих. Ще вони не були першою сотнею. Я стою, і в цей час Ніщук каже, це воїни сотні такої, такої, а я стою і кажу «Людочки, та це ж Небесна сотня». І кричу на весь Майдан «Небесна сотня», «Небесна сотня»», — пригадує Тетяна Домашенко, поетеса, вперше використала термін «Небесна сотня».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць добровольчого батальйону презентував книгу

Пані Тетяна згадує, чому пішла на Майдан. Розповідає, як пробивалася на «народну» сцену.

«Я хотіла зі сцени читати патріотичні вірші. Весь час реєструвалась, але за тією реєстрацією так жодного разу і не виступила. Якось стою і чекаю біля тієї рештки на сцену, мене Ніщук кличе: мовляв, ідіть заповніть, зараз пауза є. Але потім дізналась, чому пауза – тому що тоді телебачення якраз не знімало», — розповідає Тетяна Домашенко, поетеса, вперше використала термін «Небесна сотня».

У Любечі поетеса яка постійно проживає в Вишневому під Києвом, виконує земну місію – готує смачні сніданки, обіди та вечері для учнів літної школи іконопису. Каже, що допомагати людям – це поклик її душі. На сам кінець нашої зустрічі Тетяна Домашенко прочитала свій вірш «Небесна сотня».

«Я вкотре згадую… нині й прісно», — читає Тетяна Домашенко, поетеса, вперше використала термін «Небесна сотня».

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button