Суспільство (відео)

«Ворожу літературу – на макулатуру»: в Чернігові триває благодійна акція (Відео)

«Ворожу літературу – на макулатуру». Благодійна акція з такою назвою триває в Чернігівському академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка. Її мета – зібрати книжки з творами ворожої літератури та передати їх на переробку, а отримані кошти – на допомогу Збройним Силам України. Подібна акція вже відбувалася в інших містах України, проте в Чернігові – вперше.

«Ми вирішили теж долучитися до такого челенжу, так би мовити, тому що це корисно з дуже багатьох аспектів. По-перше, ми підтримуємо наші Збройні Сили, адже гроші, виручені за цю вторсировину, ми передаємо в громадську організацію «Говерла.ЮА», членом якої є Сергій Лефор, який зараз у війську, який захищає нас і також продовжує допомагати і своєму підрозділу, й іншим підрозділам. Тому ми долучаємося частенько до його зборів. А друга позитивна частина цієї акції – ми очищаємо наше суспільство від ворожої літератури, ворожої культури», — актор театру Євген Бондар.

Таким чином працівники театру та всі охочі долучилися до збору на антидронову рушницю для бійців 25-ї бригади десантно-штурмових військ України.

«Кожного дня хтось приносить книжки та залишає на вході до театру. Ми їх потім забираємо та складаємо сюди. Хтось привозить просто мішками багато книжок, хтось приносить невеличкий пакетик. Але в будь-якому разі кожен внесок – це буде якась підтримка збору і наших Збройних Сил», — актор театру Євген Бондар.

За тиждень вдалось зібрати сотні книжок з творами ворожої літератури.

«Нам трошки вже прилітало, що ми воюємо з культурою і до чого тут книжки. І там «поки горять книжки, дєло гітлєра живьот». Я скажу так, що культура має право називатися культурою тільки тоді, коли вона з тварини зробила людину. Те, що те населення, яке там проживає, не можна назвати людьми – це факт. Тому що те, що вони роблять у нашій країні, – це нелюдські якісь дії. Тому навіщо пускати сюди, до нас, їхню культуру?», — актор театру Євген Бондар.

Долучитися до збору книжок можна до 22 вересня. Кожна принесена книжка важлива в боротьбі з ворогом.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button