Суспільство (відео)

«Я не ходила і не піду»: як у селах Чернігівщини ставляться до вакцинації від коронавірусу (Відео)

Вакцинальна кампанія від коронавірусу в розпалі, проте й антивакцинатори не відпочивають. Особливо їхні тезиси популярні в сільській місцевості, де головним джерелом інформації є чутки.

«Вакцинуєтеся? – Молодь нехай, а старі обійдуться», — Людмила Федорівна, жителька села Білейки, Козелецька громада.

«Коронавірус вакцинують. Чи вона справжня чи несправжня… чи вкорочують віку. Цьому я не довіряю», — Валентина Василівна, жителька села Кіпті.

«Ой, ми проти. Багато хто розповідає, що це шкідливо, що ще гірше хворіють. У нас троє дітей ще малих, то ми не хочемо», — Лариса, жителька села Кіпті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 3 608 осіб

«Я не ходила і не піду. Тому що люди походили, то в кого температура, може, тиждень, то…» — Клавдія Іванівна, жителька села Любечанинів, Остерська громада.

Негативні настрої проти вакцинації в селі пов’язані переважно з браком інформаційного поля, що пояснювало б плюси вакцинації та загрози COVID-19.

«Ми самі вакцинувалися, але я навіть до кінця не розумію і не знаю, наскільки це потрібно, наскільки це безпечно», — Тамара Миколаївна, жителька села Новики, Козелецька громада.

Є причиною невакцинації і відсутність пропозицій.

«Так, вакцинуємося. Ми ставимося позитивно, але пропозицій не надходить», — Олександр, Сергій, жителі села Хрещате, Кіптівська громада.

Охоплені щепленням лише представники бюджетних структур. Наприклад, персонал шкіл. Серед причин, чому це роблять – здоров’я на останньому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, скільки вчителів вакцинувалися у Чернігові

«Бо не пустять за кордон. А в нас родичі. Треба їздити», — Людмила Федорівна, жителька села Білейки, Козелецька громада.

«Ми, вчителі, вакцинуємося, щоб можна було працювати. Бо міністр наш сказав, що треба вакцинуватися або підтверджувати, що немає корона вірусу», — Тамара Миколаївна, жителька села Новики, Козелецька громада.

Цікаво, що в причинах невакцинації селяни вбачають і релігійний підтекст.

«У селі вакцинуються люди? – Звісно. – А ви? – Так. Два рази. – А якою вакциною? – Ця американська, найкраща… Пфайзер. – А взагалі як до вакцинації ставитеся? – Я нормально, а деякі негативно. Чому люди проти? – Хто ходить до церкви Московського патріархату, ті проти. Я серйозно кажу. – А чому так? – А я звідки знаю? Мабуть, агітація така», — Володимир Григорович, житель села Шами, Козелецька громада.

Наскільки правильною є позиція тих, хто боїться вакцинації, покаже час. Зовсім скоро. Адже осінь – саме той час, коли COVID-19 починає прокидатися від літньої сплячки.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button