Суспільство (відео)

«Я ОК!»: У Чернігові відзначили переможців обласного конкурсу відеоробіт (Відео) 

Із 54 відео вибрали три найкращі та відзначили переможців – у Чернігівській області підбили підсумки конкурсу відеоробіт «Я ОК!», проведеного в межах виконання на Чернігівщині Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

«Ми очікували значно меншої активності, проте коли відкрили всі роботи та подивилися контент, приємно було усвідомлювати, що 220 учасників, віком від 11 до 17 років, із 45 закладів освіти взяли участь у цьому конкурсі», — Юрій Музика – начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Третє місце в конкурсі відеоробіт «Я ОК!» посіла команда Чернігівської загальноосвітньої школи №12.

Друге – робота представників Корюківського ліцею №1.

А перше місце виборола команда учнів Ніжинського ліцею при Ніжинському державному університеті ім.М.Гоголя.

Доступно, просто та зрозуміло розповісти про важливість дбати про своє ментальне здоров’я – головна мета конкурсу. В умовах повномасштабного вторгнення українці переживають значне погіршення самопочуття, а замість того, аби звернутися до професіоналів, вибирають мовчати і терпіти.

«Ментальне здоров’я викликає в людей таку ж стурбованість, як бідність, кліматичні зміни та зростання цін. Це стурбованість переходить, відповідно, у внутрішній чинник, що відображається в поганому самопочутті. Досі існує стигма щодо ментального здоров’я, яка блокує можливість не тільки діяти, але й просто говорити про це зі спеціалістами чи близькими людьми», — Інна Чистенко – радниця голови Чернігівської ОДА; обласна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button