Суспільство (відео)

Як ічнянські мами визволяли дитячий майданчик з виконкомівського «гетто» (Відео)

Ічнянську громадськість, а точніше ічнянських мам, неабияк стурбувала новина про те, що дитячий спортивно-розважальний комплекс, який для цього райцентру в рамках субвенції на соціально-економічний розвиток хотів встановити народний депутат Валерій Давиденко, хочуть розмістити на закритій території.

«На виконавчому комітеті 6 жовтня 2017 року було прийнято рішення про встановлення дитячого майданчику на території міста Ічня. Місцем встановлення було визначено дитячий садочок №5», — Людмила Загура, керуюча справами виконкому.

Рішення було м’яко кажучи нелогічне, а в де чому й протизаконне. Тому депутати та громадськість, що прийшла в сесійну залу ініціювали його скасування.

«Там 5 дітей ходить у малячу групу, 7 – у середню і 10 максимум у старшу. Отаку арматуру поставити для 20-ти дітей це недоречно», — Наталія Скотаренко, жителька Ічні.

«Є цільове призначення майданчика. На території закритого дошкільного закладу не може знаходитись зона відпочинку для всіх бажаючих у місті. По-друге – даний дитячо-ігровий спортивний майданчик не призначений для тих категорій дітей які відвідують дошкільні навчальні заклади», — Олена Бутурлим, депутат Ічнянської міської ради «Наш Край».

«Ну як дитинка, хоча б 8-ми років зробить вправи на оцих брусах. Розкажіть», — Анатолій Брусенко, депутат Ічнянської міської ради.

Виконкомівці виправдовувались, що їм на засіданні не дали можливості вибирати місце для встановлення. Просто дали два варіанти – один гірший іншого. Тому, мовляв, і проголосували за те, що було.

«Я особисто пропонував і парк, і стадіон, але ви навели приклад п’ятого садочка, що там немає майданчика. І ви сказали, що або Жатьківка або п’ятий садочок. Поставили перед вибором», — Олег Куриленко, член виконкому.

Прийнятну альтернативу знайшли в приймальні народного депутата Валерія Давиденка. Була почута думка громади – в першу чергу, щоб майданчик розташовувався в загальнодоступному місці.

«Саме цей майданчик. Його не можна розривати. Він має бути розташований на доступному місці. Щоб люди мали вільний доступ. Це має бути відкрита площадка, щоб могли прийти діти будь-якого віку і навіть дорослі. Бо кажуть там бруси, турніки. Там і дорослі будуть займатися», Юрій Музика, помічник народного депутата України Валерія Давиденка.

А для садочка номер 5 депутати від партії «Наш край» ініціюватимуть виділення коштів, щоб встановити дитячий майданчик, який підійде для малюків до семи років. Місцем же для новенького комплексу обрали територію в центрі багатоповерхівок. Депутати майже одноголосно підтримали думку людей.

Але існуючий майданчик біля цих будинків, який тепер доповнять обновкою, знаходиться просто в жахливому стані.

«Він вже в такому стані, який бажає чогось кращого. Паркан розвалений. Ми зібрали більше 50-ти підписів щоб нам поставили новий майданчик. Дякуючи Валерію Давиденку. Дякуючи депутатам, що нас почули», — Оксана Павленко, жителька Ічні.

«Ми зверталися безпосередньо і до Давиденка Валерія. 0.47 – 1.01 Ми дуже вдячні, дуже задоволені, що він почув нас, що допоміг нам. Він поставив майданчик в центрі міста, там де купа дітей, тут дуже багато будинків. Це серце міста», — Наталія Скотаренко, жителька Ічні.

Врегулювавши питання з майданчиком, помічник Валерія Давиденка Юрій Музика попросив місцеву владу прискорити освоєння ще одного «траншу» від народного депутата, а саме – коштів для заміни вікон та дверей в четвертій школі міста Ічня. Адже інертність місцевої влади, яка перекладає відповідальність за місто на район і навпаки, може призвести до того, що гроші просто повернуться назад в державний бюджет.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button