Суспільство (відео)

Проти голови ОВК 206-го відкрили кримінальне провадження (Відео)

Зранку в день виборів 17 липня у приміщенні ОВК стався конфлікт між Олександром Гашпаром (довірена особа кандидата Кириндася з «Самопомочі») і Анатолієм  Сульдіним (голова ОВК).

Про «сутичку» розповів один із її учасників, Олександр Гашпар:

-Конфлікт стався 17 липня, в день виборів, зранку. Мені зателефонували з мого штабу («Самопоміч») і сказали, що в с. Шестовиця не допускають секретаря до роботи виборчої комісії. З огляду на те, що припиняти повноваження члена ДВК може тільки окружна виборча комісія, я одразу вирушив до ОВК дізнатися, чи приймалась ця постанова.

Після 08.00 в приміщенні ОВК я звернувся до заступника голови ОВК Ірини Примери, щоб з’ясувати, чи приймалась постанова про припинення повноважень члена ДВК у Шестовиці. Відповіді я чекав під дверима хвилин п’ять, після чого звернувся з тим же запитання до голови ОВК Сульдіна. У відповідь він сказав, що у них не йде засідання і вимагав вийти з приміщення. Далі Сульдін почав грубо виштовхувати мене і ще одного спостерігача від ОПОРИ з кабінету, намагаючись зачинити двері. Після того, як він виштовхав нас, я пішов до поліції, щоб припинити його протиправні дії, оскільки він не допускав довірену особу кандидата (яка має право бути присутньою в ОВК) під час роботи окружної виборчої комісії.   

Після приїзду поліції я надав свої пояснення та попросив відкрити кримінальне провадження на основі моїх показів і показів свідків. Також заяву написав спостерігач від ОПОРИ.

У понеділок, 18 липня, я заходив до міського відділу поліції, де повідомили про відкрите кримінальне провадження стосовно Сульдіна і його дій. Але ще не відомо, хто слідчий і на якій стадії провадження.

Ще статті по темі

Back to top button