Суспільство (відео)

Які природоохоронні заходи були реалізовані на Чернігівщині цього року (Відео)

Про підсумки року, присвячені природоохоронним заходам, що реалізувалися цього року на території Чернігівської області розповідала директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

«Упродовж поточного року було заплановано 35 заходів у межах програми і на загальну суму понад 12 млн грн.

На сьогодні повністю виконано 32 заходи, три заходи перенесено на наступний рік», — директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

Цього року основними напрямами реалізації природоохоронних заходів були такі: ліквідація загрози забруднення довкілля побутовими відходами та небезпечними речовинами, охорона і збереження природоохоронних територій заповідних, запобігання забрудненню довкілля неочищеними стічними водами, а також моніторинг довкілля. Важлива роль належала й екологічному вихованню населення.

«Це утилізація 711 тисяч ламп розжарювання в межах урядової програми. Це утилізація небезпечних пестицидів, заборонених у використанні, та вивезення 150 тонн відходів з Іванівської громади.

Уперше за останні 10 років цього року забезпечено вивезення небезпечних хімічних засобів захисту рослин, які обліковувались на початок року у розмірі 234 тонни.

Цього року з території громад вивезено приблизно 40 тонн пестицидів із 16 складів.

Наразі на Чернігівщині залишаються 37 складів із небезпечними отруйними речовинами, і ми будемо продовжувати цю роботу наступного року», — директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

Дані проведених цьогорічних досліджень підтверджують задовільний стан основних компонентів довкілля Чернігівщини. Практично всі показники – в межах гранично допустимих значень, перевищення фіксуються лише за вмістом діоксиду азоту в повітрі міста Чернігів, що спричинено викидами автотранспорту та систем теплової енергетики.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button