Суспільство (відео)

«Якийсь податок має бути»: чернігівці розповіли, чи треба заробітчанам платити гроші до державної казни (Відео)

Вони заробляють гроші, але втрачають здоров’я. Польща, Чехія, Німеччина – і це не весь перелік країн, де українці погоджуються тяжко працювати, аби заробити копійку для своєї родини, яка чекає вдома, на Батьківщині. Та останнім часом український уряд дедалі частіше зазирає до гаманців заробітчан і вимагає сплатити податок – третину від зароблених коштів. ЧЕline поцікавився у чернігівців, чи треба заробітчанам віддавати державі частину заробленого?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холод скував Чернігів: рятує автономка і пледи

Чи потрібно заробітчанам віддавати третину від зароблених грошей до державної казни?

«Дуже багато, не наїдяться, ніяк не наїдяться, невже оцим жидам, перепрошую, мало і мало? Скільки не віддай, а їм буде мало. Отак, юначе, і зніміть, що передали все».

«Ні, це неправильно, бо заробітчани своїми руками і потом ці гроші заробляють. Якусь частку державі віддавати? А чи повернуться їм ці кошти?».

«Треба створювати робочі місця, бо люди туди їдуть не через хороше життя». 

«Якийсь податок повинен бути, а рідну державу підтримувати треба? Треба будувати лікарні, дороги, школи, вчителям зарплату і лікарям, правильно?».

«Нехай лише тут працевлаштують людей українських, чого ми повинні їздити по всьому світу? А до нас тоді китайці приїдуть чи негри».

«Багато держава хоче, нехай зроблять нормальні зарплати і забезпечать, то ніхто нікуди не їхатиме».

«Не через хороше життя люди їдуть за кордон, ви розумієте?».

«На мінімальну зарплату важко з такими цінами, якби нормальна зарплата була, ніхто нікуди не їхав би».

«Ой, з вашими розмовами». 

«Я вважаю, треба прислухатися до економістів українських, спеціалістів, експертів. І, мабуть, усе ж таки щось треба робити – одну третину чи менше, але треба надавати допомогу державі. Мабуть, за це вони теж будуть отримувати щось».

«Наша держава змушує людей їхати туди на заробітки, а тому вони не повинні нічого віддавати державі. Вони їдуть туди не через хороше життя, молодь тікає, треба починати, мабуть, із дитячого садочка виховувати в дітей патріотизм, а також заохочувати: потрібні достойні зарплати для молоді, якісь розважальні заходи. І пільги – щоб молодь мала можливість окремо купити своє житло».

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. Пішли ви у сраку,з вашим патріотизмом. Не держава, а пустеля. Що піднімати? Доходи свиней, що у корита верховної ради. Ганьба.

  2. А че никто не сказал, что заробитчаны работают оф в основном и налоги они уже заплатили стране в которой работают.

  3. А почему я не должен получать конпенсацию за то, что я бросаю семью и еду работать? Почему я должен платить налог за то что еду туда что бы прокормить семью и заплатить за комуналку? Почему я должен платить в пенсионный фонд, если свинья Рева заявил что пенсию заробитчанам не надо платить если мы не будем платить страховку.

  4. Это уже предусмотрено , на таможне нельзя больше 10000$ провозить без % , ну и все какие исче налоги ?

  5. Забезпечити гідну зарплату на Батьківщині спочатку треба.І ніхто нікуди їздити не буде!

  6. Кто заплатит уехавшим по вине действуещей власти украинцам за их разлуку с семьями, когда они 2 раза в год с ними видятся? Что власть дала этим людям кроме безработици, повышения тарифов и т.д и т.п? Не закручивайте гайки дальше, резьбу сорвет и тогда участь яныка будет кайфом по сравнению с тем, что вас г…ны ожидает!

Back to top button