Суспільство (відео)

Собачий холод: як уберегти свого чотирилапого друга від переохолодження (Відео)  

Сніг, низькі температури, промерзання ґрунту, хурделиці – все це типові супутники зимової пори. Вони приносять певний дискомфорт як людям, так і тваринам.

«Коли дуже стає холодно, це коли більше ніж -15, то собака, навіть попри те, що він мисливської породи й усе таке інше, дуже мерзне на вулиці», — Світлана Білоус – жителька Чернігова.

Реакція на низьку температуру повітря, зазначає ветеринар Анна Федосєєва, залежить насамперед від породи песика.

«Тобто якщо це хаскі, маламуд, лайка і так далі, то це для них температурний режим, у якому їм комфортно проживати. Якщо ж це наші маленькі товариші: йорки, тої і так далі, то їх треба вдягати та дивитися по температурі», — Анна Фєдосєєва – лікарка ветеринарної медицини.

Є серед чотирилапих друзів і ті, для кого прогулянка морозними вулицями міста може становити смертельну небезпеку, тож господарям таких порід від зимового вигулу на морозі лікар ветеринарної медицини Анна Фєдосєєва радить відмовитися. 

«Є такі тварини, які в нас майже «голі», це, до прикладу, китайський чубатий і подібні породи. Цих тварин краще залишати вдома і намагатись пристосуватись до того, аби в цей період перетримати тварину вдома та взагалі не виводити», — Анна Фєдосєєва – лікарка ветеринарної медицини.

Якщо і порода, і погода прогулянки зимовими вулицями дозволяють, то від них не варто відмовлятися, утім, пам’ятаючи про певні правила.

«Гуляю по 10 хвилин, щоб він тільки зробив свої справи і все, ми йдемо додому. А так: курточка і на лапки віск для лапок мажу, оскільки це має захищати від холоду та реагентів, якими посипають дороги», — Світлана Білоус – жителька Чернігова.

Ветеринар Анна Федосєєва зазначає: якщо ж під час зимової прогулянки ви спостерігаєте у вашого песика тремтіння, озноб і зниження активності – варто терміново виміряти температуру тіла тваринки. Адже все вище перелічене – симптоми переохолодження. У випадку, якщо температура тіла нижча за норму, необхідно поступово відігріти улюбленця. Утім, найкраще звернутися до ветеринарного лікаря.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button