Суспільство (відео)

Якщо влада не проведе тендер, школярі Чернігова залишаться голодними, – Віктор Бистров

Чому пляж у Чернігові треба оновлювати з розумом?

Те, що робиться на пляжі, гарно, але є речі недоречні. Роботи треба вести згідно з законодавством, зокрема що стосується бюджету. Розробити проектну документацію, погодити з усіма службами. Повинна бути експертиза, де визначено, які дерева рубати, які залишити. У яку суму це обійдеться.

Що бачимо сьогодні? Проект відсутній, дозволи експертизи відсутні. На підставі чого проводяться на пляжі роботи? Якщо прокуратура та поліція поцікавляться, то жодних документів у робітників немає. Чому це незрозуміло владі?

Можливо, асфальт недоречно класти, а треба було плитку. Можливо, дерева залишити, щоб була берегова лінія. Пляж треба приводити до ладу.

Про гроші на гаряче харчування дітей у школах

Я був одним із ініціаторів підвищення вартості харчування за рахунок бюджету. Це питання наболіло. Вирішили на виконкомі. Треба було раніше приймати. Є підстави сподіватися, що буде нормальне харчування, але для цього треба провести процедуру закупівлі цих послуг.

Було КП «Шкільне», яке займалося харчуванням дітей. На жаль, зараз ситуація незрозуміла. Є думки, що не потрібно робити, але це ж здоров’я дітей. Буде нормально проведений тендер – із 1 вересня діти матимуть гаряче харчування.

Якщо управління і профільний заступник не проведуть його, то буде ситуація, коли діти їстимуть булочки і чай. Тоді робитимемо кадрові висновки.

Чи є користь місту від чергових виборів по 206-му округу?

З одного боку, ці вибори дають місту мало. А з іншого – багато. Побачили реакцію правоохоронних органів. На минулих виборах була роздача грошей, а правоохоронці не втручалися. Зараз роздача продуктів і грошей заблокована. Це позитив.

Негатив у тому, що кандидати не зазначають, для чого вони ідуть до Ради, що вони зроблять для Чернігова. Я закликав би чернігівців прийти на вибори і зробити вибір не за продуктові набори, не за соціальну угоду, не за гроші, а зробити вибір згідно зі своїми переконаннями.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button