Суспільство (відео)

З бюджетом 2017 року можемо не дожити до весни, – Валентин Мельничук (Відео)

3-го листопада Кабінет Міністрів затвердив проект бюджету на наступний рік з урахуванням підвищення мінімальної зарплатні вдвічі. Попри оптимістичні прогнози уряду, в обласній раді такому розвитку подій не раді.

Питання бюджету на 2017 рік нещодавно розглядали на постійній комісії  обласної ради та спільному засіданні з усіма головами міських і селищних рад.

— Популістичний бюджет, без зростання ВВП не може бути надходжень додаткових. В усьому світі підвищення заробітної плати на 20 % — це недосягненні мрії кожної капіталістичної держави, ми підвищуємо вдвічі, водночас ми маємо падіння ВВП.

Наступного року ми плануємо 1.5 % плюс , а заробітну плату вдвічі піднімаємо, яка ж частка зарплати в ціні продукту? Це нонсенс, буде гіперінфляція, — Валентин Мельничук, заступник голови Чернігівської обласної ради.

— Підвищенням заробітної плати вдвічі ми знищимо малий і середній бізнес – всі підуть у тінь, або викинемо на вулицю сотні тисяч людей додатково до нашого безробіття

 Директор департаменту Валерій Дудко намалював нам оптимістичні  перспективи, але я в це не вірю. Найголовніше – підвищення заробітної плати мінімально вдвічі – це ляже тягарем на всі бюджетні сфери та громади. найстрашніше , дивлюся, що ніхто не приділяє уваги розвитку промисловості.

Промисловість годує економіку, економіка є стовпом стабілізації суспільства. Розраховувати весь час, що допоможе закордон, МВФ – це загнання нашого суспільства в боргову яму. Наших дітей майбутнє продали, тепер будемо онуків продавати майбутнє. Прогнози хоч і дуже райдужні малює  нам уряд, але при зростанні цін – не доживемо до весни.

Люди розуміють, і у Верховній Раді  теж депутати кажуть, що у тому вигляді, у якому його вчора прийняв Кабмін, – неможливо. Подивимось, що скажуть сьогодні депутати ВР.

Ще статті по темі

Back to top button