Суспільство (відео)

З молитвою і любов’ю: танки ЗСУ оберігають маскувальні сітки носівських волонтерів (Відео)

Понад 230 маскувальних сіток для наших захисників створила команда носівських волонтерів за менш ніж рік щоденної злагодженої праці.

«Починали з того, що в нас є волонтерський рух «Маскувальник», ми до нього приєдналися в липні минулого року. Потім ми зрозуміли, що нам добиратися далеко, і вирішили відкрити осередок і працювати тут, на місці, бо охочих працювати на місці було більше, ніж їхати – нам далеко добиратися», — Юлія Харченко – координаторка волонтерського руху.

Створивши команду та знайшовши необхідне приміщення, волонтери розпочали активну роботу зі створення маскувальних сіток із нуля.

«Плетемо сітки, плетемо й основу. Також обв’язуємо сітки, і оскільки маємо ще один спортивний зал, то вже тут, на місці, сплітаємо ці сітки в одну велику для великих замовлень. Наприклад, на танк іде сітка 12*10. Для таких розмірів сіток сплітаємо кілька маленьких, по 5, по 4 метри, а тоді кілька сіток 5-6, буває, що й 10, усі поєднуємо в одну та відправляємо замовникам», — Юлія Харченко – координаторка волонтерського руху.

Обсяг роботи, зізнається команда носівських волонтерів, чималий, зараз особливо гостро відчувають потребу у збільшенні кількості робочих рук, адже встигають не все. Та попри велику завантаженість, не занепадають духом, адже маскування наших захисників їх надихає.

«Ми отримуємо задоволення від того, що хоч якусь часточку допомоги ми вносимо для наших воїнів. І коли вплітаємо, бажаємо, аби вони Перемогли і наша сітка захистила хлопців, які захищають нас», — Неля Підгаєцька – волонтерка.

Аби не відставати від визначеного плану та вкладатися у встановлені дедлайни, волонтери беруть собі «домашні завдання» – і чималий обсяг необхідних робіт виконують самостійно.

«Колектив так поділений, що деякі приходять обв’язувати сітки, є такі, що тільки дома нарізають тканину, є такі, що лише вдома нарізають основу, а є такі, що займаються всіма видами діяльності», — Юлія Харченко – координаторка волонтерського руху.

Носівку сміливо можна назвати одним із найпотужніших осередків волонтерства в нашій області. Адже таких команд патріотів-ентузіастів тут чимало, і кожна з них активно та якісно працює на своєму фронті, аби Україна нарешті Перемогла.

«Дай Бог, щоб якнайшвидше настав мир і Перемога в нашій улюбленій Україні», — Неля Підгаєцька – волонтерка.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button