Суспільство (відео)

М’ясо лосів та оленів Чернігівщини возять в ресторани Києва: активісти шукають винних (Відео)

Активісти Чернігівщини зібрались біля обласної прокуратури звинувативши її в затягуванні справ, що стосуються браконьєрства та незаконних вирубок лісу.

«Лісовози з дубом. На гарячому спіймали. Знайшли, знайшли пилку все. І ці справи з міліції зависають саме в прокуратурі. Дуби столітні випилюють на бочки. А все інше залишають. Гілля валяється», — громадський державний екологічний інспектор м. Ніжин Олександр Максимець.

Найбільш гостро стали два факти вбивств тварин – лосів на Ніжинщині та благородного оленя в Ічнянському районі.

«Єдиний олень. Чим цікаво, що мисливці старі не пам’ятають, щоб у нас олені були. Навіть між собою мисливці домовлялися, щоб його не чіпати. А міліція як розслідує. До цього часу громада не знає в якому воно стані. Чи зависло десь, чи блокується кимось», — голова ГО «Активіст Ічнянщини»Ігор Денисенко.

За словами активістів, «браконьєр ять» місцеві, яких всі знають. Головна мета – нажива, адже м’ясо з рідкісних тварин йде в тарілки столичних товстосумів.

«Всі місцеві розповідають, що вони і живуть в принципі з цього, що полюють на дичину і постачають м’ясо в елітні ресторани Києва і Київської області», —

громадський державний екологічний інспектор м. Ніжин Олександр Максимець.

Окрім того, громадськість запевняє, що в «браконьєрських» справах фігурують не тільки факти вбивства тварин. Це підтвердили і в прокуратурі, проте заявили, що це не їх компетенція.

«Виявлено, так як ви сказали – наркотики, зброю, транспортний засіб зі зміненими номерами, по цьому не прокуратура здійснює досудове провадження, а виключно органи поліції. Не прийнято жодного рішення щодо цих осіб», — головний прокурор Чернігівської області Володимир Комашко.

«В смислі затягують. Ну я не прибічник розбірок з прокуратурою (посміхається). Я знаходжуся на позиції максимально швидкого притягнення до відповідальності. Їх треба притягати вже зараз», — начальник головного управління Національної поліції Чернігівської області Едуард Альохін.

Головний прокурор області Володимир Комашко, відкинув всі звинувачення і запевнив — справи не будуть спущені на гальмах адже вони перебувають на його особистому контролі. І саме прокуратура скасувала постанову, якою хотіли закрити вказані провадження.

«І повірте мені рука нагляду прокурорського по всіх провадженням не зійде», — головний прокурор Чернігівської області Володимир Комашко.

В поліції говорять інше, мовляв, саме прокуратура не хоче карати винних, мовляв, поліція вже вдруге направила до прокуратури проект підозри, але натомість отримали відмову і вказівку перевірити усіх власників подібної зброї у Ніжинському районі. А це близько 600 людей.

Хто каже правду, а хто маніпулює? Це питання вже стоїть на контролі Міністерства екології та природних ресурсів. Вже заборонено на 25 років полювання на лосів.

Представники громадськості сказали, що будуть тримати це питання на постійному контролі. Отже і ми крапки не ставимо.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Возите лучше мясо лосей и оленей из Чернобыльщины ! Шоб побольше повыздыхало нашей грёбанной »элиты» !!!

Back to top button