Суспільство (відео)

Забудькуватість мера, новий сквер і відкриття садочків: подробиці засідання виконкому (Відео)

Чергове засідання виконавчого комітету міськради розпочалося з того, що мер зізнався у своїй забудькуватості. Він попросив вибачення за те, що у День вишиванки прийшов у звичному одязі.

«Я проґавив цю дату. Я навіть хочу попросити вибачення за те, що без вишиванки. Всіх вітаю з Днем вишиванки. Ми зробимо окремий День вишиванки. Все, у вівторок у нас буде День вишиванки», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі обговорили питання про зелену зону біля будинку по проспекту Перемоги, 107. Її закріплять за Академією Державної пенітенціарної служби.

«Пенітенціарна академія бере на себе питання утримання цього скверика», —  Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окремо приділили увагу торговим МАФам, розміщеним біля цієї ж багатоповерхівки на території майбутнього скверу.

«Не продають там у тих кіосках жодних таких продуктів, яких нема в магазині АТБ. В найкоротший термін ці МАФи повинні бути демонтовані, вивезені. Треба розробити проєкт благоустрою цієї ділянки», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді буде додатковий День вишиванки через забудькуватість мера

Говорили і про чергове перекриття вулиць для руху автотранспорту. Так, 21 травня проїзд заборонили по Кирпоноса від Магістратської до Шевченка. А 22-го і 23-го перекриють Магістратську.

«Завтра-післязавтра перекрити Магістратську в районі вулиці Ремісничої для прокладання трубопроводу для подальшого прокладання кабельної мережі, щоб дати дорожникам асфальтувати дорогу», — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ ЧМР.

Порушили і питання надбавок лікарям зі списку медиків, які контактують із хворими на коронавірус. На думку мера, таких лікарів у переліку забагато.

«Якщо держава заплатить усім, згідно з тим списком, ми – за. Якщо ні, то будемо той список переглядати. Ви там повписували людей, які взагалі до боротьби з вірусом не мають жодного стосунку», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Там усі, хто працює в мобільних бригадах, робить забір аналізів. – Я не хочу конкретизувати це питання».

Також під час виконкому повідомили, що державні кошти для доплати лікарям надійшли тільки до однієї чернігівської лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді повідомили, коли відкриють дитячі садочки

«Тільки Дитяча поліклініка №1 вже отримала на сьогодні кошти за підписаним договором із Національною службою здоровя. Це трохи більше 50 тисяч гривень, з решти закладів ще ніхто не отримав жодної копійки. Обіцяють, що найближчими днями ці кошти надійдуть», — Владислав Кухар, начальник управління охорони здоров’я ЧМР.

Також на виконкомі начальник міського управління освіти повідомив, що вже 1-го червня дитячі садочки можуть відкрити для відвідування.

«Ми займаємося підготовкою приміщень, проводимо генеральне прибирання, все повністю, щоб відкритися 1 червня. Зараз проводиться забір води на аналіз», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Дітей також мають забезпечити одноразовими засобами гігієни. Це пов’язано із запобіганням поширенню COVID-19 у дошкільних закладах.

«Це 2,5 млн на місяць. Тобто 30 млн на рік. Таких коштів бюджет 2020 року не передбачав. Але я просив би те, що стосується рушничків і так далі… це питання я просив би вирішувати з батьками. Щоб батьки надавали власні предмети гігієни, кожна сімя», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окремо Василь Білогура наголосив на тому, що батьки мають надати в навчальні заклади довідки про стан здоров’я своїх дітей. Інакше їх не прийматимуть. Це неабияк обурило мера.

«Ми одне вирішуємо, а в іншому створюємо геморой на рівному місці для тих самих батьків. – Ну ми ж не можемо створювати умови для інфікування інших дітей. – Ми говоримо про те, щоб 12 тисяч дітей не їздили по ці папірці. Зараз батьки водять дітей по щеплення й водночас, приходячи по щеплення, вони можуть поговорити за довідку», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окрім цього, на виконкомі обговорили знесення 9 малих архітектурних форм, надання поштових адрес і низку інших питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button