Суспільство (відео)

Загроза зліва! Вогонь! Чернігівські журналісти потрапили в оточення (Відео)

Швидка зміна набоїв, робота поодинці та в парі: такий вигляд мають навчання з тактичної підготовки суворих чернігівських хлопців. Виявляється, зайняти горизонтальне положення зі зброєю в руках – це теж ціла наука.

— переходите на коліна, після цього виставляється ліва рука, викидаєте ноги назад і займаєте позицію лежачи, ніжки разом

Більшість хлопців, які мало не щотижня на імпровізованому полігоні за Черніговом відточують навички поводження зі зброєю, – це колишні учасники АТО. За інструкторів тут досвідченіші з них. Артур, наприклад, у зоні бойових дій перебував два роки – у складі колишнього батальйону «Азов».

— я був майже всюди, де воював полк «Азов», окрім Іловайська, я тоді лікувався після поранення,- Артур, інструктор.

А тому подібні навчання для хлопців – це радше удосконалення знань. Але чекають тут і на недосвідчених у бойових прийомах чернігівців, запевняють: навчать усіх.

 

— Чернігів межує з Росією, це наша позиція: кожен має вміти поводитись зі зброєю, базові навички не зашкодять,- Євгеній Руденок, голова чернігівського осередку Національних Дружин.

В арсеналі бійців макети зброї, частина – це справжні мисливські рушниці. Чернігівським журналістам теж перепала можливість навчитись чогось новенького. Звісно, задля безпеки нам видали дерев’яну зброю та почали з азів.

Елементарні знання інструктор Артур, який має позивний «Ракета», перемежовував непростими вправами, для яких важлива координація рухів.

—  це насправді ніби побував на якомусь фітнесі. Насправді не легко, але весело,- Аліна Клименко, журналіст інтернет-порталу ЧЕline.

—  сподіваюсь, що мені особисто ці навички не знадобляться, але було цікаво, зрозуміла, що не вистачає фізичної підготовки,- Альона Макаренко, журналіст інтернет-порталу ЧЕline.

Одним із головних завдань цього непростого дня стало відпрацювання навичок роботи в команді. Адже, коли розумієш, що від тебе залежить доля інших, що твої вміння комусь стануть в пригоді, тоді вдається сконцентруватися та не помилитися.

Ще статті по темі

Back to top button