Суспільство (відео)

Захист прав людини під час воєнного стану: чернігівський громадський комітет проводить безкоштовні тренінги (Відео)

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини об’єднує та навчає представників громадської та соціальної сфери, аби покращити якість надання послуг в області для громадян, які постраждали від воєнних дій, а також внутрішньо переміщеним особам.

«Ми працюємо вже 23 роки, весь цей час ми надавали безкоштовну правову допомогу. Звісно, в умовах війни діяльність трохи змістилася, і перші шість місяців після повномасштабного вторгнення ми теж займалися наданням гуманітарної допомоги. Зараз ми розуміємо, що ані просто правова допомога, ані гуманітарна не забезпечують у повній мірі людських наявних потреб. Тому ми намагаємося комплексно реагувати на ті виклики, які виникають у громадах, і допомагати забезпечувати й об’єднувати зусилля громадських організацій, державних установ, органів місцевого самоврядування, щоб повністю комплексно забезпечувати потреби людей»,- Наталія Кулікова, керівник проєктів у Чернігівському громадському комітеті захисту прав людини.

Для цього комітет започаткував серію навчальних тренінгів для неспеціалізованих надавачів послуг, а саме для волонтерів, представників громадських або міжнародних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На очах у чернігівки Вікторії Буланцевої однокласниці відірвало голову, а сусіду довелось самотужки відрізати ногу

«Задля того, щоб коли вони працюють із людьми, приймають їх, надають певну грошову допомогу чи інші види допомог, вони знали, що є наша громадська організація, про наші послуги і про те, що до нас можна перенаправляти людей, аби комплексно надавати допомогу людям. Бо на сьогодні ми трохи розподілені окремо одне від одного на певні напрями допомоги, і простій людині, яка дуже постраждала від війни, або внутрішньо перемішеним особам, або тим, хто втратив житло, або тим, хто перебував в окупації чи постраждав від будь-якої форми експлуатації, потрібна комплексна допомога»,- Наталія Кулікова, керівник проєктів у Чернігівському громадському комітеті захисту прав людини.

Крім того, комітет активно співпрацює і з територіальними громадами в області.

«Для них ми проводили спеціалізовані тренінги з 2014 року, а також для органів виконавчої влади та правоохоронних органів. Для виявлення постраждалих від торгівлі людьми, від гендерно зумовленого насильства або експлуатації, для того, щоб вони самостійно надавали допомогу, бо за законодавством вони зобов’язані це робити. І якщо в громаді не було такої послуги або громада не може надати таку допомогу людині, вони могли перенаправляти до нашої громадської організації»,- Наталія Кулікова, керівник проєктів у Чернігівському громадському комітеті захисту прав людини.

Оскільки зараз спостерігаються логістичні складнощі між громадами, то тренінги та консультації для представників доступні також у форматі онлайн. Стежити за анонсами й актуальними подіями можна на Facebook-сторінці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини або на сайті https://protection.org.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button