Суспільство (відео)

Нове меню у школах: як харчуватимуться чернігівські учні та за скільки (Відео)

Із 15 листопада в школах Чернігова введуть нове меню. Воно розроблене з урахуванням рекомендацій Міністерства охорони здоров´я та регулюється 305-ю постановою Кабміну.

«Багато страв ми взяли звідти, деякі страви ми залишили за собою. Воно зараз на підписанні у Держспоживслужби. Там усе згідно зі 305-ю Постановою Кабінету Міністрів. Згідно зі 305-ю, за протоколом ми маємо давати чай дітям без цукру, ми вже маємо дуже велику кількість скарг від батьків. Але є постанова і ми її маємо виконувати»,- Віталій Лосєв, директор КП «Шкільне» ЧМР.

Рекомендоване меню розробляла робоча група, до якої увійшли представники МОЗ України, технологи, дієтологи та інші фахівці. Одним із розробників цього меню став кулінар Євген Клопотенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах і садочках Чернігова зросте вартість харчування

«Він надає меню. Безпосередньо зварити все і приготувати, це так. Самообслуговування дітей – не вбачаю цієї можливості. Ми всі хочемо, щоб діти самі брали таці і їм розкладали це харчування. Уявімо разом маленького першокласника, який візьме тацю з трьома тарілками. Імовірність, що він донесе до свого місця хоч щось, дуже мала»,- Віталій Лосєв, директор КП «Шкільне» ЧМР.

Разом із впровадженням нового меню приблизно на 20% зросте вартість харчування у школах. Про це вже заговорили в міській раді. Шкільний обід коштуватиме щонайменше 28 гривень 20 копійок.

«За теперішніх цін на комунальні послуги. Електроенергія підвищилася практично на 30%, а з Нового року мінімальна зарплата підвищуватиметься теж. Колектив у нас налічує приблизно 200 осіб. Усім їм треба виплачувати зарплату, а це входить у вартість харчування. Плюс гаряча вода, підвищення цін і все інше»,- Віталій Лосєв, директор КП «Шкільне» ЧМР.

А саме 60% вартості харчування дітей у школі лягає на плечі батьків, 40% оплачує міський бюджет.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button