Суспільство (відео)

«Браво!» – гімназисти поставили на вуха чернігівський мікрорайон (Відео)

У чернігівській гімназії №31 гуманітарно-естетичного профілю відбувся звітний концерт художніх колективів.

У навчальному закладі працює розгалужена мережа безкоштовних гуртків. Це хореографічні, театральні, вокальні хорові гуртки, сольного, академічного та естрадного співу. У них задіяні майже 90 % учнів гімназії, більше того, діти одночасно можуть займатися одразу в кількох напрямках.

— Якщо дитина співає з першого класу – це дає дуже великі результати для її душі, для її творчості. Діти займаються одночасно і в хорових, і у вокальних, і в хореографічних гуртках, — Вікторія Овчаренко, заступник директора гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю.

На творчому вечорі вщерть заповнена шкільна зала неодноразово вибухала бурхливими оплесками та вигуками «Браво!». А захоплюватись дійсно було чим, адже на невеличкій шкільній сцені запалювали справжні зірочки.

— Наші діти щороку відвідують різноманітні конкурси – всеукраїнські, міжнародні. І ви сьогодні чули, їх називали, ансамбль «Веснянка» лауреат гран-прі міжнародного конкурсу «Golden Fest», м. Одеса. Вокальний ансамбль «Пролісок», керівником якого я є, лауреат першого ступеня також цього міжнародного конкурсу.

Із Білорусі середня група нещодавно також приїхала – перше місце привезли. Ансамбль «Веснянка» ще кілька років тому був на конкурсі в Сан-Ремо – перше місце, у Барселоні – перше місце, тобто це вже дуже-дуже відомий колектив, — Вікторія Овчаренко, заступник директора гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю.

Крім того, в гімназії є два колективи, які носять звання Народний художній колектив, і один – Зразковий художній колектив. Одним із них – ансамблем «Весняночка» – опікується Міжнародна благодійна організація «Люба Лор’Україна» з Франції, яку діти безкоштовно відвідують уже протягом десяти років.

— Це не просто вони відвідують Францію, ні. Проходить конкурс серед танцювальних колективів міста Чернігова, області. Вони обирають кращих, але «Веснянка» щороку підтверджує це високе звання. І хочу сказати, що жителі Франції зустрічають їх оплесками стоячи, — Вікторія Овчаренко, заступник директора гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю.

У стінах же рідної гімназії на звітному концерті талановита шкільна родина подарувала жителям мікрорайону, батькам і вчителям не просто годину гарного настрою та творчого натхнення, але й гордість за нове покоління справжніх українців та віру в їхнє світле і мирне майбутнє.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button