Суспільство (відео)

Життя прикордонної громади – виклики та рішення: відбулася чергова сесія Сновської міськради (Відео)

Щоденні ворожі обстріли та напружена безпекова ситуація – сьогодення Сновської громади. Та попри всі виклики, які постали перед найбільшою в області ТГ, вона продовжує дієво функціонувати та стабільно розвиватися. На черговій сесії Сновської міської ради місцеві депутати ухвалили низку важливих для громади рішень.

«Було ухвалено кілька фінансових програм, що важливі для життєдіяльності нашої громади. Деякі програми пов’язані з мобілізаційною роботою, з профілактичною роботою, мається на увазі профілактика злочинів, сприяння функціонуванню правоохоронних органів. Деякі моменти були спрямовані на поточні витрати, тобто процедурні питання. Традиційно розглянули земельний і комунальний блоки», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради; голова депутатської групи «Сновщина».

Серед низки тем, розглянутих під час сесії, однією з найважливіших для місцевого населення громади є розширення функціонування центру надання адміністративних послуг. Йдеться про можливість отримувати адмінпослуги локально, в найбільших населених пунктах громади, для маломобільних громадян.

«Наш ЦНАП перебирає на себе повноваження державної реєстрації актів цивільного стану, створення віддалених робочих місць по найбільших сільських старостатах. Та віддалене робоче місце «мобільна валіза», — Наталія Авдієвська – секретар Сновської міської ради.

Також під час сесії було ухвалене рішення про злиття двох закладів позашкільної освіти – Станції юних техніків та Центру дитячої творчості. Внаслідок такого рішення на баланс міської ради переходить приміщення одного із закладів. Утім, порожнім воно точно не буде, адже просто під час засідання депутати обговорили можливість його оренди.

«У Сновську є така проблема, як відсутність місць для тренування боксерів. Чи потенційно можна буде здати за 1 гривню в оренду для боксерів?», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради; голова депутатської групи «Сновщина».

«Потрібно дивитися по кімнатах, бо, наскільки я розумію, там буде одна вільна кімната, але треба дивитися. Нехай вони до нас під’їдуть, подивимося та вирішимо. Якщо є приміщення, то чому б ні?», — Лариса Мірошниченко – в.о начальника Управління освіти.

«Щоб це приміщення не занедбалося, не було знищено злодіями та вандалами, тому було запропоновано розглянути можливість надання цього приміщення в оренду для спортивного осередку молоді, щоб там займалася молодь, зокрема боксери», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради; голова депутатської групи «Сновщина».

Також у Сновській міській раді продовжується доволі активний процес депутатських рокіровок.

«Дуже важливе питання – депутати. Депутати, які набувають повноважень, відбуваються  зміни в депутатських комісіях. Ви почули, що продовжують входити депутати, ще будуть входити. 0:21 – 0:24 Пішов рух нашого депутатського корпусу», — Олександр Медведьов – голова Сновської міської ради.

Під час сесії визнали набуття депутатських повноважень Денисом Васяновичем та Аллою Майдан. 

«Один із депутатів уже приєднався до нашої депутатської групи «Сновщина». Це не політичне формування. Туди входять із 10 депутатів із різних політичних сил. Ця група створена не з метою політизації, ця група створена на благо громади», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради; голова депутатської групи «Сновщина».

Також під час сесії блоками затвердили земельні та комунальні питання. Загалом сесія минула досить швидко та злагоджено, адже всі члени профільних комісій завчасно доволі плідно попрацювали над розглядом питань.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button