Суспільство (відео)

Замість вікон – простирадло: Ічнянська ЦРЛ оговтується після вибухів на 6-му арсеналі (Відео)

Третю добу, відколи в Ічнянському районі вибухнули склади з боєприпасами, районна лікарня долає наслідки трагедії.

«У нас лікарня вся тремтіла, вилітали вікна», — заввідділу Ічнянської ЦРЛ Дмитро Івасюк.

Усього за кілька годин, поки тривала евакуація пацієнтів, у лікарні вибуховою хвилею винесло 55 скляних вікон, пошкодило три склопакети, вони виявилися міцнішими за старі рами.

«Звідси якраз йшла ударна хвиля, повилітали вікна, ось бачите, і нагорі ось», — заввідділу Ічнянської ЦРЛ Дмитро Івасюк.

Працівники лікарні вже прибрали скло та розбиті рами. Власними силами засклили 29 вікон. Скло для них навіть приносили з дому. Там, де матеріалу для ліквідації лиха не вистачило, тимчасово завісили простирадлами.

«Тимчасово забиті кілька вікон простирадлами, опалення ввімкнене, щоб люди не страждали від холоду», — заступник головного лікаря Ічнянської ЦРЛ Юрій Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів зруйнованої Августівки розселять в Ічнянській районній лікарні. Потрібна допомога

Могли б не витримати трагедії і старенькі санітарні автомобілі. Ситуація з медичним транспортом у цій лікарні катастрофічна: дві автівки розбомбило в зоні Операції об’єднаних сил, трьом, що залишилися вдома, майже 30 років. Лише диво і підтримка карет швидкої обласного центру екстреної медичної допомоги допомогли перевезти всіх пацієнтів до безпечного місця.

 «У нас часу було мало, ми вклалися буквально в дві години наші оцього всього не витримали б, якби не допомагав центр екстреної медичної допомоги і волонтери», — завідділу Ічнянської ЦРЛ Дмитро Івасюк.

Нині Ічнянська районна лікарня чекає делегації з обласного управління охорони здоров’я. Вирішуватимуть, де знайти гроші на заміну пошкоджених вікон.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ще не вмерла Україна! Наша влада краще всіх.

Back to top button