Суспільство (відео)

Запасайтеся водою: КП «Чернігівводоканал» просить містян зробити стратегічні запаси води (Відео)

На тлі збільшення терористичної активності рф страждають усі сфери. Зараз одне з найбільших навантажень відчуває на собі енергетична ланка. Аби нормалізувати ситуацію та забезпечити людей світлом, було ухвалене рішення розпочати віялові відключення електроенергії. Разом із припиненням освітлення припиняється й подача води.

«Річ у тім, що постачання води насамперед залежить від електроенергії. Без електроенергії жодного куба води не буде подано в мережу», — начальник служби водопровідних мереж КП «Чернігівводоканал» Ігор Грищенко.

Подібна ситуація трапилася 10 жовтня, коли під час відключення електроенергії зникла і вода. Жителів міста цей факт не на жарт стурбував.

«Не варто людям, коли бачите, що така ситуація по місту, телефонувати в аварійно-диспетчерську службу і питати, коли буде відновлено водопостачання. Тому що це жодним чином не залежить від працівників водоканалу. Щойно буде відновлене електроживлення, так буде відновлене і водопостачання», — начальник служби водопровідних мереж КП «Чернігівводоканал» Ігор Грищенко.

Аналізуючи ситуацію, «Чернігівводоканал» просить містян зробити критичний запас води. Аби в разі довготривалого відключення мати потрібний об’єм і не навантажувати водопостачальну систему.

«Кожній оселі потрібно мати запас води на 72 години, тобто на три доби. Потрібно враховувати, що потрібна вода не тільки для харчування, але й для фізіологічних потреб людини. Тому запасайтеся, розраховуйте, скільки у вас мешканців у квартирі, скільки ви споживаєте води», — начальник служби водопровідних мереж КП «Чернігівводоканал» Ігор Грищенко.

Працівники ж «Чернігівводоканалу» запевняють, що свою роботу виконують максимально відповідально.

«Ми будемо робити усе можливе для того, аби забезпечити місто водою», — начальник служби водопровідних мереж КП «Чернігівводоканал» Ігор Грищенко.

Ворог підступний. Та об’єднавши зусилля, нам обов’язково вдасться перемогти.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button