Суспільство (відео)

Про покликання, роботу під час повномасштабного вторгнення та особливості професії – як працюють чернігівські фармацевти (Відео)

«Коли я бігала там в аптеку, по аскорбінку, у своєму Срібному, то мені дуже подобалася ця атмосфера, запах аптечний, усі ці колбочки, штангласики, каламарчики, які стояли»,- Олена Отришко – завідувачка Чернігівської аптеки-музею №25.

Олена Отришко – завідувачка Чернігівської аптеки-музею №25. Сьогодні її дитяча мрія про професію провізора – реальність, адже вона – фармацевт із 35-річним стажем роботи.

«Оскільки в мене батьки були пов’язані з медициною, тато був лікарем, якось мені це все було близьке в дитинстві.

Я вступила до Запорізького медичного інституту на фармацевтичний факультет»,- Олена Отришко – завідувачка Чернігівської аптеки-музею №25.

Свою професійну кар’єру жінка почала в 1989 році – саме тоді вона після навчання разом із чоловіком приїхала до Чернігова.

«Ми приїхали сюди в 1989 році, після закінчення Запорізького медичного інституту, разом із чоловіком. Чоловік – лікар, я – фармацевт. І тоді я почала свою професійну кар’єру в аптеці на Валу»,- Олена Отришко – завідувачка Чернігівської аптеки-музею №25.

Протягом усього часу жінка працювала у сфері охорони здоров’я, періодично, звісно, змінювала місце роботи, втім завжди була дотична до цієї сфери. А у грудні 2018 року в Чернігові відкрилась аптека-музей №25, куди жінку й запросили працювати.

І отак, від 2018 року і до сьогодні Олена Отришко працює в аптеці-музеї. За цей час відбулося чимало подій, які справді запам’яталися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Менщини самостійно виготовляє системи безперебійного живлення інтернету

Під час подій повномасштабного вторгнення ця аптека постраждала тричі. Спершу під час активної фази бойових дій на території області: вперше, коли росіяни вдарили по кінотеатру Щорса, а вдруге — внаслідок чергового ворожого обстрілу міста. Утім, навіть попри численні пошкодження приміщення та постійну небезпеку під час активних бойових дій на території області, аптека ні на день не переставала працювати.

«Я не знаю, що було головніше… Чи ліки, які вони отримували з того, що можна було, бо жодних постачань не було, чи ще й дуже велика психологічна допомога. Містяни бачили, що ми працюємо, і в них була якась упевненість, що все добре, що ми вистоїмо, що ми переможемо»,- Олена Отришко – завідувачка Чернігівської аптеки-музею №25.

Утретє внаслідок активних бойових дій аптека була пошкоджена 19 серпня 2023 року — під час удару росіянами по Чернігівському обласному драматичному театру.

«Аптека наша дуже сильно постраждала, тому що всі вікна, весь фасад, двері було вирвано. Все було розбито. Багато експонатів втрачено»,- Олена Отришко – завідувачка Чернігівської аптеки-музею №25.

Опісля аптека не працювала дев’ять місяців – тривали роботи з її відновлення.

Сьогодні ж у відновленій Чернігівській аптеці-музеї №25 на відвідачів знову чекає фармацевтка з 35-річним стажем роботи та повагою до своєї професії.

«Ми змогли відновитися. І це дуже приємно. І це надихає. І зараз продовжуємо працювати для нашого міста, для наших містян.

Для мене це фактично моє життя. Тому що я люблю свою роботу та люблю свою професію за її людяність і знання»,- Олена Отришко – завідувачка Чернігівської аптеки-музею №25.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Таліна Тарасенко

Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button