Суспільство (відео)

Зарплати бюджетникам, набридлі супермаркети та опалювальний сезон: ранкова нарада в мера (Відео)

Майже чотири мільйони гривень витратило цього року КП «Деснянське» на обслуговування та ремонт ліфтів. Про це повідомив начальник комунального підприємства Віктор Пригара під час ранкової наради в мерії. За його словами, більшість ліфтів у господарстві підприємства наразі перебуває в неналежному стані.

«Ліфтове господарство налічує 250 ліфтів. 234 ліфти, або це 93,6%, мають термін експлуатації понад 25 років. Серед них 148 ліфтів потребують капітального ремонту. Середня вартість технічного обслуговування одного ліфта становить 1 459 грн на місяць», — Віктор Пригара, начальник КП «Деснянське».

Далі мер вирішив підрахувати вартість ремонтів, які здійснювало підприємство. Порівнявши минулорічні суми з нинішніми, мер виявив значне зростання. Окрему увагу він звернув на декоративні огорожі, ціна яких підвищилася на 49% за рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли включать тепло в Чернігові

«Казок мені не розказуйте, що у вас на 50% могло щось зрости. Нема такого зростання цін. І зарплати у вас не зросли. Це означає, що у вас списується на ці парканчики на 30% більше дерева, ніж торік. От на парканчиках ви погоріли, Вікторе Васильовичу. Ви попалилися на парканчиках», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Поговорили і про компанію «Євротек», якій належить мережа відомих супермаркетів. Вона не виконує зобов’язань перед міськими комунальними підприємствами. Так, компанія не відшкодовує витрат КП «Деснянське», згідно з укладеними з ними договорами.

«Вони вже дістали своїм зухвалим ставленням до будь-яких питань існування в місті. Сплати податків, укладення договорів. У мене прохання, будь ласка, щоб оця компанія «Євротек» відчувала свої зобовязання перед містом», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2020 році скорочуватимуть бюджетників

На нараді зазначили, що наступного року зросте заробітна плата бюджетникам, котрі отримують гроші з міської казни. Таку вимогу місцевим радам поставив Кабінет Міністрів. Тому фінансове управління має передбачити в бюджеті на наступний рік додатковий ресурс у межах до 30 мільйонів гривень.

«Одночасно є прохання до начальників управління освіти, культури, спорту, медицини. Разом із підвищенням заробітних плат треба дивиться й на оптимізацію», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Особливу увагу приділили зарплатам молодих вихователів дитячих садочків.

«У нас вихователь дитячого садочка отримує 3330-3500 грн на руки. Це молодий спеціаліст. Їхні зарплати на руки, якщо ми приймемо 5500, буде 4427 на руки. Всім ми не можемо підняти на той самий відсоток. Той, хто отримує більше, йому змін не буде, а той, хто отримує нижче цієї планки, йому ми повинні перерахувати», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Щодо тепла, то опалення вже є в пологовому будинку. Решту міста попередньо планують підключити до обігріву з понеділка, 28 жовтня. Але в разі різкого похолодання тепло можуть включити вже до кінця цього тижня. Також на нараді обговорили питання створення гуртожитків для молодих спеціалістів, борги населення перед комунальниками та вже традиційно вивчили благоустрій прибудинкових територій.

Ще статті по темі

Back to top button